Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nostale - czy warto wracać ?

taygen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nom coraz mniej gra a to przez ten GF,na glacy nie da się normalnie pvp chodzą same +90 z eq+8 u7 używają eliksirów,petów uciekają do mini-landu albo do cp na glacy wszystko kosztuje w uj więcej np pudło chyba teraz 10kk, podobno ten nowy akt jest mocno zbugowany, moby są za mocne itp, wielu chodzi na czitach i widzą np: sina podczas niewidki 

Opublikowano

nom coraz mniej gra a to przez ten GF,na glacy nie da się normalnie pvp chodzą same +90 z eq+8 u7 używają eliksirów,petów uciekają do mini-landu albo do cp na glacy wszystko kosztuje w uj więcej np pudło chyba teraz 10kk, podobno ten nowy akt jest mocno zbugowany, moby są za mocne itp, wielu chodzi na czitach i widzą np: sina podczas niewidki 

Na avalonie pudła są chyba po 12 czy 13kk.

@@taygen

Ekonomia teraz bardzo sie sypie, ale trzeba na tym korzystać. Na avalonie piórka są za ponad 30k, kiedyś to nawet na Enigmie nie było do pojęcia, żeby piórka tyle kosztowały. Wszystko jest drogie, ale pewne przedmioty też staniały tylko, że to takie tańsze. Biznes można na tym niezły zrobić, prawie 400k za pieczęć Xysa wołają. Jeśli chodzi o ludzi to jest ich sporo, ale to nie to co kiedyś, że ciężko było się ruszyć. Według mnie serwery powinny być połączone, żeby, bo jak jest mało ludzi jeszcze porozrzucani po serwerach to kiepsko a tak to przynajmniej wszyscy na jednym i może by to jakoś uratowało NosTale.

Odpowiadając na pytanie z tematu to gra była kiedyś dobra i nadal jest, przynajmniej dla mnie. Ja ostatnio powróciłem i właśnie na tej załamanej ekonomii hajs robie, więc jest ok. Troche się pozmieniało, ale w większości raczej na plus, polecam powrócić. Wejdź do gry, nabij kilka lvli i zobacz czy chcesz zostać.

Opublikowano

Ja ostatnio wróciłem do gry na serwerze Avalon z ciekawości. Rozpocząłem nową grę łucznikiem, wciągu 2 dni przed komputer udało mi się zdobyć 52 lvl i trochę się wzbogacić. Ogólnie pióra stały bardzo wysoko około 30k+, a Perła Zwierzaka 10kk+ (Za moich czasów chodziła od 1,5kk do 3kk). Gra stała się jeszcze bardziej P2W ze względu na pety, które są bardzo drogie i dodają duże bonusy, które oczywiście można zdobyć tylko z NosMarketu. Ogólnie można dalej próbować się wzbogacać na Resellu i dropu piórek, ale poniżej 80 lvl nigdy nie staniemy się tak bogaci jak ludzie, którzy kupują ND. Ogólnie Community trochę upada i nie jest to stare Nostale, ale można spróbować zagrać :) LoD jest cały czas otwarty, co dla mnie jest dużym minusem :/ Przez to pojawiło się bardzo dużo "Dzieci Expa".
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zaczynanie od zera jak dla mnie ma sens na innym serwerze niż polskim np. na niemieckim,który jest najbardziej popularny z zagranicznych serwerów jeżeli chodzi o polaków.Możesz też poczekać na jakiś priv bo myślę,że niedługo może coś ruszyć.

Opublikowano

Była legenda NosTale DE wypowie się na temat powrotu do naszej ukochanej gry !!

słuchajcie dzieciaczki ;3

NosTale DE jest aktualnie hitem wśród wszystkich serwerów NosTale. Rynek na tej wersji nostejla jest przepotężny. Biorąc pod uwagę liczbę graczy na tych serwerach oraz ilość przedmiotów, popty i podaż na nie...wzbogacanie się to niezwykle prosta rzecz.

Jeśli chodzi o przyjemność z gry to z tym również najgorzej nie jest. Poprzez to, że "dorobienie się czegoś" nie zajmuje lat czy dekad...gra jest przyjemniejsza. Dla przykładu głupi Fibi (aktualnie jeden z najlepszych petów w grze) kosztuje zaledwie jakieś 6kk (przy czym na PL'u jakiś czas temu kosztował ponad 50kk). Niby sowa..ale w walce dużo pomaga.

Atmosfera? Avalon czy inne Polskie serwery chowają się przy DE. Panuje tam niezwykle miła, przyjazna i taka "nostejlowa" atmosfera. Złodzieje, hejterzy i inne wyrzutki społeczeństwa nie pasują do fabyły i ogólnego otoczenia naszej gry...i właśnie na DE takich osób nie ma (bądź jest ich znikoma liczba).

w zasadzie mógłbym tu pisać dzień i noc...ale po co? chyba najlepiej będzie jeśli sam się o tym przekonasz.

Serdecznie polecam i pozdrawiam, Kyosha

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...