Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z item_proto i db

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postawiłem serwer na plikach Terenzo, ale wnerwia mnie fakt iż zmiany wprowadzone w Navicat po komendzie "reboot" resetują się, a nie zapisują. Do tego jeszcze ta uporczywa zabawa ze świeceniem zbroi. Czy ma ktoś jakiś fix item_proto do klienta i do FTP, który pasowałby do plików Terenzo?

Największy problem sprawia brak zapisu zmian w Navi. Czy mógłby mi ktoś pomóc w tej kwestii?

Opublikowano

Witam,

Postawiłem serwer na plikach Terenzo, ale wnerwia mnie fakt iż zmiany wprowadzone w Navicat po komendzie "reboot" resetują się, a nie zapisują.

Wprowadzasz zmiany w navicat, odpalasz konwenter proto od terenza łączysz się i pobierasz item proto SQL > TXT i podmieniasz w FTP i po reboocie zmiany zostają tylko tyle że kazda zmiane w item proto musisz podmienić w ftp

Opublikowano

A nie dałoby się tego w jakiś sposób uprościć?

pewnie sie da, tyle ze ja dopiero sie ucze podstaw i ktos inny Ci musi wytlumaczyc, ja robie na razie tym sposobem co Ci podalem

Opublikowano

Przydałby mi się fix do tych plików. Istnieją na MPC tematy z poprawkami do SF Terenzo, ale niestety linki nie działają. Mógłby mi ktoś podesłać działający link?

Mówiąc poprawka, mam na myśli to, żeby zmiany w Navicat zapisywały się normalnie. 

Opublikowano

Pobierz sobie liby na czytanie prosto z tabelek, zamiast bawić się w konwertowanie do txt edytujesz tylko w Navi i to wystarczy.

Dałbym Ci je, lecz ich nie mam.

Opublikowano

Ja posiadam w 98% czytanie item_proto i mob_proto z navi oczywiście source. Działa bez libów, nie polecam używać libów kiedy jest source, liby używać tylko wtedy kiedy jest starsze game typu 34k, 2089m itd..

Oczywiście na mpc jest jak zrobić "czytanie" tabelek mob_proto i item_proto ale lekkiego buga ma ale to nie przeszkadza w niczym ;p 

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Pobierz sobie liby na czytanie prosto z tabelek, zamiast bawić się w konwertowanie do txt edytujesz tylko w Navi i to wystarczy.

"Pobierz sobie" - sęk w tym, że znalezienie działającego linku graniczy z cudem, nie wspomnę już o poproszeniu kogoś o Re-up.

Opublikowano

"Pobierz sobie" - sęk w tym, że znalezienie działającego linku graniczy z cudem, nie wspomnę już o poproszeniu kogoś o Re-up.

Gdzieś na pewno jest i nie tylko na tym forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...