Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Przywracanie fabrycznych ustawień systemu windows, pomocy!

Bekisz

Pytanie

Opublikowano

Czesc, chcialbym przywrocic fabrycznie ustawienia systemu windows lecz nie mam płyty. Gdy przy rozpoczynaniu tego procesu, zaznaczę, że nie mam płyty to czy komputer mnie o nią nie spyta? z góry dzięki

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może tak , może nie.

Sprawdź sobie sam na tym Windowsie co masz to potrwa 30 s ! Nie każdy windows ma kopie instalki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Może tak , może nie.

Sprawdź sobie sam na tym Windowsie co masz to potrwa 30 s ! Nie każdy windows ma kopie instalki

przepraszam, lecz nie do końca zrozumiałem Twój post. Co mam sprawdzić i jak? jestem w tych tematach kompletnie "zielony".  

Opublikowano

Piszę, że system nie może znaleźć potrzebnych plików. Mój system to windows 7, czyli mam przeinstalować system do windows 10 i tam sprobowac czy tą instalkę można gdzieś dostać?

Opublikowano

To przeczytaj swój post i pomyśl. Skoro chcesz przywrócić to uruchomisz POD SYSTEMEM naciskając opcję.

Dalej tłumaczyć czy dotarło? Skoro nie masz płyty i nie masz instalki w systemie to nie zainstalujesz bo jak kiedy nie masz nic. 

Dobrze rozumiem, tylko jak sprawdzić czy mam instalkę w systemie?

Opublikowano

Czesc, chcialbym przywrocic fabrycznie ustawienia systemu windows lecz nie mam płyty. Gdy przy rozpoczynaniu tego procesu, zaznaczę, że nie mam płyty to czy komputer mnie o nią nie spyta? z góry dzięki

Jaki windows? jak win10 to bez obaw.

Ponadto jeśli masz możliwość przywrócenia systemu do stanu początkowego to nie zapyta Ciebie o żadną instalkę, tak wiem sprawdzone było to na moim laptopie którego używałem 3 lata temu, był to Asus i miał możliwość przywracania win do stanu początkowego, a jeszcze tak zerkałem na inne windowsy i natrafiłem na takie które nie miały tej opcji a jak miały to było ostrzeżenie by przed kontynuowaniem włożyć do napędu CD/DVD płytę z windowsem i kontynuować. 

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

dzięki, jeszcze ostatnie pytanie. Jak już zainstaluje się ten system na nowo to czy będę mógł wpisać aktualny klucz? z góry dzięki.

Opublikowano

Tu nie chodzi o samą możliwość zrobienia instalki, jemu sie po prostu nie chce nawet sprawdzić co będzie jak zacznie. Skąd mamy wiedzieć czy spyta czy nie jeśli to jego komputer i nie wiadomo czy ma recovery czy nie ma recovery, czy ma tylko przywracanie systemu  ( każdy windows to ma nie każdy potrafi nawet użyć ) . 

Na dodatek kompletnie też nie wiadomo jaki ma nawet system 

Opublikowano

No to nie masz recovery ani kopi zapasowej systemu zrobionej zaraz po instalacji.   Płytki instalacyjne Windowsa 7 ściąga się tu : https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows7

W10 też się ściąga ze strony Microsoftu albo uaktualniając windows w systemowym windows update, sam sobie poszukaj. 

Opublikowano

To przeczytaj swój post i pomyśl. Skoro chcesz przywrócić to uruchomisz POD SYSTEMEM naciskając opcję.

Dalej tłumaczyć czy dotarło? Skoro nie masz płyty i nie masz instalki w systemie to nie zainstalujesz bo jak kiedy nie masz nic. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...