Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wracać na Metin2.pl?

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy warto powrócić na pla? Pytanie te zadaje sobie już od jakiegoś roku ( i może jestem głupi, że tyle czasu zwlekam), ale wiadomo- mam obawy, że ta gra zeszła na psy i te "nowości" okazują się za przeproszeniem gó.nem takie jak dodany EXPBOT czy jakoś tak... Dodali takiego bota, który z tego co mi wiadomo nie poci się i nei zbiera yangów i trzeba za to zapłacić... Zacząłem grać w 2011 roku i zdobyłem do tej pory uwaga uwaga... 60 poziom (w zeszłym roku expiłem od 57/58). Dużo robiłem sobie przerw takich po pół roku/niecały rok i dlatego tak słabo... W grze spędziłem jakies 40-50 dni- kosmicznie dużo czasu zmarnowałem na to. Mam do was takie pytanie: Warto powrócić do metina pl? Czy lepiej nie, gdyż te aktualizacje robią na minus tej grze? Wypowiedźcie się na ten temat... Napiszcie też jak jest aktualnie z community i ile osób przebywa na serwerach takich jak Diumar czy jakoś tak... Inne posty typu: jakie są ceny itp mile widziane

//

Opublikowano

tylko antaris

typowy spamer i nabijacz postów... Nie chcę tutaj żebyście podawali propozycje na jakich privach gracie, bo już na jednym gram, a się pytam czy warto powrócić do pla

//

Opublikowano

Ludzi na Diumarze coś tam jest.. No PL schodzi na psy, racja. Ja gram chyba tylko z sentymentu i poczucia stabilności. Mocno angażowałem się czasami w community privów, za msc najdluzej ich nie było. PL jest jaki jest, ale troche postoi, bez isa można grać ale sam tak z 40zł/msc na yangi wydaje, żeby gra miała jakikolwiek sens. Zapraszam, ale nie oczekuj zbyt wiele.

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem również nie warto. 

Z drugiej strony nie wiem po co ten temat, decyzja nalezy do Ciebie, myśle ze jesteś odpowiednio zorientowany co się dzieje na globalu. Poza tym przegladnij troche forum i sam się zastanów. Sugerowanie się czyimś zdaniem nie zawsze wychodzi na dobre. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

NIE!

Gameforge to chyba najgorsza z firm na rynku gier online, wszystko sprowadza się do jednego - Pay2Win.

Bez rękawicy złodzieja nie podropisz, ludzi ubywa z dnia na dzień a oni doją kasę z ludzi póki mogą.

Na szczęście ludzie robią prywatne serwery i gdyby nie to, o tej grze już dawno by zapomniano.

Jak chcesz fajnego harda to mogę Ci polecić Cagroso i World Of Metin2.

Opublikowano

Dla mnie PL sie już dawno przejadł i gram tylko na privkach medium. Na Diumarze może rzeczywiście coś tam graczy jest, ale to od Ciebie zależy czy chcesz wrócić czy tez nie ;)

mogNI2J.jpg

Opublikowano

Naprawdę już nie warto.

PL naprawdę spadł za nisko, exp bot za kase, i inne głupoty. 

Jeśli już koniecznie chcesz zagrać w Metina to rzuć okiem na Projekt Antaris, ma duży potencjał. 

Sygnaturka.png

Opublikowano

Moim zdaniem warto

Zaczęłam niedawno i nie żałuję

Fakt są boty ale bany się sypią jak wszędzie

Wiadomo pl tak szybko nie padnie jak serwery prywatne

Kasę łatwo zarobić na 30lv bynajmniej na tym serwerze którym gram (53) są różne eventy drop piłek teraz gałki lodów można sobie zarobić ;)

Wystarczy spróbować bo później można żałować

Opublikowano

Moim zdaniem warto

Kasę łatwo zarobić na 30lv bynajmniej na tym serwerze którym gram (53) są różne eventy drop piłek teraz gałki lodów można sobie zarobić ;)

30lvl masz i polecasz? xDDD

gościu wbij jeszcze ze 40/50 to zobaczymy czy nadal będziesz polecał, dla mnie to ostre p2w, a z każdą aktualizacją tylko to potwierdzają i również odradzam tam gry

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Moim zdaniem warto

30lvl masz i polecasz? xDDD

gościu wbij jeszcze ze 40/50 to zobaczymy czy nadal będziesz polecał, dla mnie to ostre p2w, a z każdą aktualizacją tylko to potwierdzają i również odradzam tam gry

Naucz się czytać ze zrozumiem. Po pierwsze to nie gość tylko kobieta  "Zaczęłam niedawno"       jej nick Zołza97 .

Po drugie  napisała "kasę łatwo zarobić na 30lv "  nie oznacza to, że ona ma 30lvl tylko, że na 30lvl jest łatwo zarobić. 

Ale poza tym to zgadzam się z tobą  bo metin2.pl to  od zawsze gra P2W. Również odradzam grę w metin2.pl   Polecam szukać stabilnych privów np. WOM2. 

Opublikowano

Samym dodaniem expbot'a do IS'u sięgnęli dna. Coś nad czym nie mogą zapanować (M2BOB) dodają do gry do IS'u. Proszę Was o co może chodzić ? Wyciągają kasę od garstki ludzi, która została co dziwne dalej ładuje w to pieniądze. Ja osobiście wole pograć  na serwerze który po kilku miesiącach upadnie, niż ładować $$$ do kieszeni GF.

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

To czy warto tam wrócić, oceń sam. Wejdź i popatrz ile ludzi, jak z cenami itd, bo każdy ma swoje zdanie i jedni napiszą, że opłaca się, bo ... a inni napiszą nie graj tam, bo ... więc sam się zastanów.

Opublikowano

Napisze to samo co w każdym poście pod takim tematem. Jeżeli wracasz na pl-a żeby pograć sobie dla relaksu, trochę się odstresować to owszem tak. Natomiast jeżeli chcesz osiągnąć coś więcej i chcesz przeznaczyć cały swój czas na grę to raczej nie to Ci się nie opłaci jak i finansowo (wiadomo coś będziesz musiał załadować w is) tak samo stracisz wiele czasu, który już nie wróci.

Opublikowano

Nie warto, polecam metin2.sg nie ma wilka 120lv, etc

Nie jestem pewien czy łącznie gra tam 100 osób. Jestem obecnie w shinsoo i na żadnym kanale nie ma ani jednego człowieka/sklepu. Na czacie może napisze jakaś osoba raz na 5/10 minut. Racja, serwer może i jest dobry, ale uważam, że za mało ludzi tam gra.

148x2p.png

Opublikowano

Nie warto. GF schodzi na psy jeszcze bardziej (o ile się tak da). Osobiście polecam granie na globalu singapurskim Metin2.sg. Na serwerze obowiązuje język angielski gra tam pełno osób z wszystkich nacji (polacy,niemcy,turki,ruscy, itp. itd.) Dodatkowo łatwo jest zarobić. Raty minimalnie podniesione w stosunku do pl'a , Praktycznie wszystkim z itemshopu da się handlować w grze. Wszystkich zalet wypisywał nie będę bo jest tego za dużo :D Polecam samemu wejść i sprawdzić.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Nie warto. GF schodzi na psy jeszcze bardziej (o ile się tak da). Osobiście polecam granie na globalu singapurskim Metin2.sg. Na serwerze obowiązuje język angielski gra tam pełno osób z wszystkich nacji (polacy,niemcy,turki,ruscy, itp. itd.) Dodatkowo łatwo jest zarobić. Raty minimalnie podniesione w stosunku do pl'a , Praktycznie wszystkim z itemshopu da się handlować w grze. Wszystkich zalet wypisywał nie będę bo jest tego za dużo :D Polecam samemu wejść i sprawdzić.

Jakoś shinsoo na każdym kanale jest puste, co nie potwierdza tego, że gra 'pełno osób'...

148x2p.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...