Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam Problem Z Liveboxem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z livebox-em jest 1 komp stacjonarny a 2 laptopy a na tych 2 laptopach net działa jest to livebox mam to takie białe wi-fi (sagem) no i tak na tym kompie jest ten komputerek i te takie 3 kreski i obok tego taki wykrzyknik i nie wiem co robić na laptopach net działa a na tym nie włączę grę net nie działa a u rodziców tak? pomóżcie dam +

cudo.png
Opublikowano

Po 1 pisz wolniej i staraj się dokładniej precyzować zdania.

2 - od początku. Miałem podobne problemy.

a) Odinstaluj oprogramowanie "sagem costam" Poporstu usuń shit od liveboxa z komputera. Zrobione ? To teraz wypij adapter ! Ok teraz zacznie się zabawa. Zresetuj komputer. Potem włóż płytke którą dostałeś do liv'a i poszukaj na niej sterów do swojego adaptera. Uwaga zainstaluj same sterowniki ! Otwórz płyte i poszukaj na niej folderu drivers czy jakoś tak (będziesz miał pewnie kilka folderów i sterwoniki będą różne dlatego sprawdź swój model na nalepce adaptera). Zainstaluj je i wepnij adapter.

ALBO INNA OPCJA (IMO prostsza)

b ) wejdź w "dodaj usuń programy" i poszukaj programu "sagem cośtam utivity" Wywal to w 3 diabły i zresetuj kompa.

Teraz jesteśmy na etapie połączenia z liveboxem. Kliknij dwa razy na ten "komputerek z kreskami" a potem w guzik "pokaż sieci bezprzewodowe". Powinna się wyświetlić sieć ala' neostrada_ac6x . Kliknij na połącz. Teraz poprosi Cię o hasło (masz je na czerwonej nalepce pod liveboxem). Jak je wpisujesz to wpisu je jako jeden ciąg tzn. A33A-BBBB-AAAA będzie wyglądało tak : A33ABBBBAAAA mam nadzieje że rozumiesz o czym mówie. Wklep swoje i potem potwierdź (poprostu musisz wpisać jeszcze raz to samo). Teraz uwaga. Zanim naciśniesz OK to wróć do liveboxa i naciśnij przycisk "REG" znajduje się on obok "RESET". Jeżeli wykonasz to poprawnie to pierwsza od lewej dioda zacznie migać. Miga ? To teraz do kompa i wciśnij OK przy hasłach. Po jakimś czasie komputer powinien się połączyć i możesz cieszyć się siecią ! :D Najlepszy sposób na WI-FI w tym modemie. Pozdrawiam i powodzenia

f.png

Opublikowano

mam jeden minus ten 2 sposób nie działa ponieważ nie wykrywa mi żadnej sieci! ;/

cudo.png