Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dalej opłaca się grać w lola?

Gość pluto20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram juz troche , jakos od sezonu 4 poczatku. Wbilem na jednym koncie platyne 5 , teraz na drugim silver 4. I naszlo mnie glupia mysl po co ja wlasciwie w ta gram. Lubie ta gre , ale pewnie raczej nie bede w czolowce. Czy przypadkiem na marnuje czasu na pierdoly? Moze zajac sie czyms innym w zyciu , juz kilka razy probowalem odchodzic z lola i zawsze wracalem . Bo to na chwile , bo znajomi graja itd. Jakas dziwna rozkima mnie wziela dzisiaj po alko xD Bo tak naprawde stracilem w sumie 2 lata na platynowa obramowke a moglbym w tym czasie zrobic magistra czy cos bo na licencjacie skonczylem moja nauke. Jeszcze nie jest za pozno ale tak naprawde to nie wiem czy dalej w to isc. Wiem ze nie ma takiego czegos jak marnowanie czasu , bo czas sie robi .

Tak nas uczyli w szkole przynajmniej.

Ale ja chyba nawet jakbym doszedl gdzies daleko w tej grze to nie bede spelniony do konca , bo to nie to co bym chcial w zyciu robic. I tak bledne kolo sie zamyka bo lubie grac w lola ale lubie tez robic inne rzeczy, Tylko zeby byc w czolowce to trzeba sie przykladac . Myslicie ze da sie pogodzic jedno z drugim? Np kocham plywac ,gram w siatkowke , kiedys na zawody nawet jezdzilem. Tylko pozniej zrezygnowalem , moze to glupio zabrzmi ale wlasnie dla lola. Zeby piac sie w gore przy moim nowym hobby. Jakos tego teraz troche zaluje.

Troche sie poglubilem z tym wszystkim. Pykam sobie w piksele a czas leci nieublagalnie :P Jak myslicie isc w ta dalej czy znalesc nowe hobby sobie?. Zaznacze ze od malego prawie gram w gry rozne, dlatego tez zal mi bedzie odchodzic. Troche namieszalem  ale bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki.

Opublikowano

Radziłbym odstawić na bok gry i zająć się już życiem. :)

LoL nie jest warty tego wszystkiego, zwłaszcza jak nie wiążesz z tą grą żadnej przyszłości.

Opublikowano

Gry mają umilać WOLNY czas, przynajmniej kiedyś tak było. Jak nie czujesz się przy tym spełniony to nawet nie rzucaj lola, ale graj jak na prawdę masz czas i zrób coś ze swoim życiem.

Opublikowano

Powiedz może na co oczekujesz.Skoro wspomniałeś o magistrze zapewne masz skończone 18,może czas wziąść się do pracy ? :) Kierunek studiów ? masz pracę ? Bo np. kariera "streamera lola" wymaga w luj czasu.Taki nerva streamuje codziennie po kilka godzin aby zarobić, dodatkowo ma challangera.Gość nie ma życia praktycznie tylko siedzi i gra całymi dniami.Oraz wybicie się zajęło mu sporo czasu.

Opublikowano

Ciekawe pytanie muszę przyznać... Życie, życiem a gry, grami. Nie ma czegoś takiego, że rezygnujesz ze szkoły bo chcesz grać. Znaczy owszem, możesz rzucić szkołę, pracę, dom, rodzinę. Tylko, że trzeba patrzyć przyszłościowo. Jeśli rzucisz to wszystko to pograsz sobie do czasu aż nie przyjdą rachunki za mieszkanie albo jeśli mama nie wyrzuci Cię z domu. Zależy w jakiej jesteś sytuacji. Na wszystko trzeba sobie znaleźć czas. Idziesz do szkoły lub do pracy, następnie idziesz na trening, a po treningu możesz sobie pograć jeśli masz taką ochotę. Coś musisz wybrać i musisz sobie jakoś dostosować swój plan dnia. Jeśli chodzi o hobby. Powinieneś wybrać to co Cię interesuje a nie szukać na siłę czegoś innego.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi.

Jesli chodzi o wiek mam 24 lata , takze jestem "doroslym " czlowiekiem. Prace mam ale nie stala jak narazie.Ostatnie 2 lata praktycznie przebimbalem po licencjacie w domu.  Moja sytuacja finansowa jest dosyc dobra . Mam to szczescie ze rodzice mimo mojego wieku nadal sa chetni zeby mi pomoc. Nawet udalo mi sie juz kupic swoje mieszkanie . Mam dziewczyne ale jest to okres tzn docierania jeszcze. I wlasnie tutaj zaczynaja sie schody bo mam prawie wszystko podane na tacy , wszystko za mnie wszyscy robia i tak naprawde nigdy nie poczulem biedy. Do 20 roku nie musialem pracowac w ogole bo wszystko mialem podstawiane pod nos mozna powiedziec. Chcialbym cos wlasnie osiagnac w zyciu postawic sobie cele ale jednoczesnie nie rezygnowac z jednego z moich hobby. Kiedys ogladalem jakis filmik na youtube gracza komputerowego ktory opowiadal ile poswiecen to wszystko og kosztowalo zeby dojsc wysoko miedzy innymi w lolu.

kierunek studiow ktore ukonczylem to bankowosc -finanse ekonomia ogolnie. Jestem bardzo dobry w matematyki dlatego chcialbym dalej cos w tym kierunku konczyc. Co do streamingu wiadomo trzeba miec czas jak i trzeba to lubic. Siedziec i opowiadac przed kompem. Z jednej strony fajnie z drugiej strony spedzenia tak zycia? non sens?

Moje hobby to m. in sport, silownia , ksiazki , gry i zwierzeta. 

Guciosky tak wlasnie mysle zeby sobie ulozyc plan dnia , zeby nie bylo tak ze 20h gram. Od tego trzeba bedzie zaczac.

Mialem rozne pasje ale mam tez pasje ktore sa tak pochlaniajace ze nie liczy sie wtedy dla mnie uplywanie czasu.

Ale z drugiej strony rezygnowac z czegos co sprawia mi niezla frajde? Tylko mysle zeby sobie jakos to ograniczyc , zeby miec czas na zycie tez . Zeby nie byc totalnym non lifem. Ma to jakis sens wyposrodkowanie tego wszystkiego?

Dlatego wlasnie mysle przyszlosciowo , co do Nervariana wiadomo zeby byc ekspertem w dziedzinie ktora lubi , musi sie poswiecac.

Opublikowano

Myślę, że teraz masz już ostatni dzwonek aby się obudzić. Czas leci a im później zaczniesz działać tym gorzej dla Ciebie albo nawet będzie już za późno przez co wylądujesz pod mostem. Napisałeś, że skończyłeś studia na kierunku bankowość. Wybierając ten kierunek raczej miałeś jakiś plan, prawda? Realizuj go dalej. Sport, siłownia, książki, gry, zwierzęta, to wymieniłeś jako swoje zainteresowania. Mógłbyś w nich znaleźć sobie jakąś pracę ale jest to nieco trudniejsze, ponieważ musiałbyś odpowiedzieć sobie na pytanie jak miałoby to wyglądać. Dla przykładu lubisz czytać książki. Pytanie pozostaje czy lubisz je czytać czy na przykład też pisać? Jeśli tak to idź do pracy, na trening a następnie w wolnym czasie napisz książkę. Kiedy skończysz, pójdź do wydawnictwa i wydaj swoją książkę. Jeśli zyskasz dużo fanów i będziesz mógł się z tego utrzymać to gratulacje dla Ciebie. Tylko z taki zawód jest trochę problematyczny. Twoja książka po jakimś czasie przestanie być tą pożądaną a pieniądze przestaną wpływać na konto. Będziesz musiał napisać nową. Jest też ryzyko, że książka się nie sprzeda. Może się okazać, że również z braku pieniędzy wylądujesz pod mostem. Dlatego to co wymieniłeś powinieneś robić w wolnych chwilach żeby ewentualnie powiększyć zysk ale nie powinieneś rezygnować z kierunku ukończonych studiów. Kontynuuj to dalej, a może interesuje Cię coś innego co wiesz, że zapewni Ci stały przychód? Jeśli tak to zainteresuj się tym i pójdź na jakieś szkolenie albo ucz się sam. Jest masa opcji ale wybieraj swój zawód w taki sposób abyś był pewny, że jutro nikomu nie znudzi się to co robisz przez co przestaniesz zarabiać. Popatrz gdyby Youtube został tak nagle zamknięty to co dalej? Straciłbyś swoją pracę i wtedy masz już problem ze znalezieniem innej pracy bo "poświęciłeś się" nagrywaniu na Yuotube.

Mam nadzieję, że teraz rozumiesz dlaczego nie warto traktować streamowania czy esportu jako swoją pracę ponieważ są to nie pewne rzeczy.

Opublikowano

Dzieki duzo mi pomogles. Czyli poprostu traktowac to wszystko z przymrozeniem oka i jako dodatek do zycia a nie jako gowne utrzymanie, duzo mi rozjasniles.

Staly dochod? Hmm lubie Elektronike i hydraulike , samochody tez , moze cos z tego. To ze ukonczylem studia w tym kierunku nie znaczy ze musze od razu w tym zawodzie pracowac. Dlaczego wybralem finanse i bankowosc? Bo bylem dobry w liczbach i jestem nadal.

Tak teraz rozumiem dlaczego postawienie streamingu czy gier na pierwszym miejscu mija sie z celem i jest dosyc rezykowne. Podstawa powinno byc dla mnie zabiezpieczenie siebie na przyszlosc. Pozniej jako dodatek moge wlaczac gry i rozna rozrywke.

Tzn gdybym  byl jakims milliarderem to moglbym sobie robic co chce , ale trzeba patrzec realistycznie na swiat i nie bujac w oblokach za bardzo. Jeszcze raz dzieki.

Chcialbym bardzo miec jakis fach w reku. Dlatego mysle nad praca fizyczna jakas. Czyli krotko mowiac moze inzynier?

Opublikowano

Przyjemność po mojej stronie. I szczerze trochę zaskoczyło mnie twoje pytanie na tym forum. Osobiście lubię odpowiadać na pytania tego typu i nie raz już miałem taką możliwość. Mam tylko nadzieję, że to co mówię ma sens i nie doradzam nikomu źle. Staram się jak mogę. No cóż, pozostaje mi tylko życzyć tobie powodzenia na nowej drodze życia. :)

Opublikowano

Jest jeszcze opcja polaczenia przyjemnego z pozytecznym . Czyli branza IT ale chyba sobie odpuszcze i pojde w pewnym kierunku czyli fachowe rzeczy. Teraz wszystko zalezy ode mnie i mojej silnej woli :) Dlaczego pytanie na tym forum ? Bo stracilem kupe czasu na grach mozna powiedziec nie majac z tego jakikolwiek korzysci , wlasnie sie chyba obudzilem ze nie tedy droga.

Opublikowano

Jeśli poza grami interesujesz się również informatyką to jak najbardziej mógłbyś połączyć przyjemne z pożytecznym. Myślę, że możemy się skontaktować na pw jeśli chcesz, bo zaraz się ktoś przyczepi, że rozmawiamy nie na temat gry. ;)

Opublikowano

Szczerze. Wracam do tej gry po raz 3? 4? I Jakoś nie nudzi mi się. Mam wielki sentyment do tej gry. I co chwile zmieniam OTP. Raz Thresh raz Zed. :D­

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Tzn zadajac to pytanie chodzilo mi o to czy da sie z tego utrzymac na dluzej :) Sama gra jest spoko nic do niej nie mam ale jak juz zrozumialem , nie warto poswiecac sie jej w pelni. Pamietajac o tym ze to tylko gra :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...