Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop Acer Aspire One

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dostałem od siostry laptopa w celu optymalizacji go pod kontem wydajności. Jest na nim zainstalowany windows 7 starter, fabrycznie z recovery od acer. Jest na nim mnóstwo acer 'owego gówna, którego nie wiem czy jest bezpiecznie odinstalować. Tak samo z procesami w tasku, bo jest ich 75. Sam aktualnie usunąłem śmieci od Microsoftu typu skype i ustawiłem na wydajność w wyglądzie komputera. Teraz pozostaje likwidacja zbędnych programów, usług itp. i czy opłaca się to robić na starterze?

Kolejna rzecz taka że komputer czasami staje w bezruchu i potrzebuje resetu. Odkąd próbowałem znaleźć przyczynę ( użycie ram lub cpu ) laptop nigdy nie padł.

Dołączam logi OTL gdyż chyba te są potrzebne. Jeśli jednak jakiś inny będzie potrzebny to zrobię jak najszybciej. :)

OTL.Txt

Extras.Txt

Opublikowano

Nic co jest kiedykolwiek instalowane w sofcie producenta nie jest potrzebne do działania laptopa 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...