Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem: Zakładka Advanced nie wyświetla się.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki iż zakładka w Biosie w laptopie Y50-70 Nie posiada zakładki Advaned, tzn. Raz się wyświetliła, teraz już się nie pojawia. :/ Co zrobić? Może jest jakiś skrót klawiszowy by to uruchomić? https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/13435974_583787198457719_1256204856_n.jpg?oh=ba41ee65c5c88603f95e90979b7b09a0&oe=575E0B7D Tak to wyglądało przy uruchomieniu Advanced. Teraz się ona nie pojawia.

image.png

Opublikowano

Wyświetla się tylko na modowanych biosach, zmoduj

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Znajdź stronę ( np forum modbios )  i niech ci zrobią mod biosu bo nie istnieje nigdzie taki modowany BIOS

Opublikowano

@Ktosiu Ale po co mam to robić powiedz ty mi, skoro to mi działało kilka sekund temu? Możliwe że kliknąłem odpowiedni klawisz/kombinacje która to uaktywnia? :_:

image.png

Opublikowano

Nie wiem, tej zakładki nie ma nigdy w żadnym normalnym biosie.

Opublikowano

Nadal czytać nie potrafisz, nie ma w normalnych biosach zakładki Advanced , w modowanych zawsze jest. 

Nie wiem co robiłeś że się ukazała ( pewnie miałeś mod i flashowałeś biosem ze strony supportu )  to już twój problem przypomnieć sobie albo wgrać od nowa modowany bios

Opublikowano

@Ktosiu Dlaczego mnie obrażasz, że czytać nie potrafię? Ty nie potrafisz pomóc i spamujesz mi w temacie bezsenownymi postami, nic nie robiłem, uruchomienie Biosa to juz przestępstwo? Nic nie wgrywałem, zakładka Advanced ukazała się sama. Nie wiem nawet co to znaczy "flashować biosem od strony supportu"... Chcę się dowiedzieć jak uruchomić to ponownie a nie jak "flashować w biosie" czy do ciebie coś nie dochodzi? :x Lub jak uruchomić "Intel Turbo Boost" Nie posiadając owej zakładki? X.x Bo ty tak twierdzisz, że się nie da, tylko trzeba coś wgrywać bo takie Biosy nie istnieją, jak mnie wk***wiają takie osoby mówiące coś nie znając szczegółów..

image.png

Opublikowano

Skoro nie potrafisz zrozumieć że tej  opcji  nigdy nie widać w normalnym biosie to jak ci to wytłumaczyć że  JEJ TAM  NIE MA BO NIE ISTNIEJE DO NIEJ DOSTĘP BEZ MODU. 

Normalnie jest dostępna zawsze w BIOS   dla producenta i serwisu, uruchamia się sprzętowo albo w inny sposób, to że przez PRZYPADEK załączyłeś to już twój problem że nie potrafisz jej załączyć ponownie. 

Moduj  bios to będziesz miał normalnie dostęp do niej. Moduje sie WŁASNY bios czyli nie istnieje na świeci gotowy który wystarczy wgrać. 

Teraz zrozumiałeś tak prostą rzecz że nie będziesz miał nigdy zakładki  bez modu albo bez sposobu w jakim ją przez przypadek wywołałeś? Nie moim problemem jest jak ją wywołałeś to ty masz wiedzieć. 

Spamujesz to ty skoro od samego początku nawet nie czytasz i nie usiłujesz zrozumieć co napisałem. 

Opublikowano

@Ktosiu Rozumiem o co ci chodzi, tyle ze uruchamiajac laptopa, tzn. Jego bios od razu owa zakladka byla tam do czasu nie zamkniecia biosu, pytanie jak mam zmodowac owy bios? Jakis link czy cos?

image.png

Opublikowano

Przecież podałem, forum modbios.

Znajdź temat dla marki laptopa, użyj programu dostępnego na forum by zgrać bios ( uwaga wykrywa wirusa i ma wykrywać )  i go wysłać na serwer, napisz post zgodnie ze schematem i z linkiem do biosu, jak ktoś będzie miał czas może zmodyfikuje bios.

Zwykle robią od razu pełne mody biosów, odblokowują dodatkowe funkcje ustawień w biosie i kasują listę kompatybilnych urządzeń ( karty wifi, czasem dyski itp ) tak że można montowac jakie się chce. 

Opublikowano

@Ktosiu Jeszcze bym prosił o wyjaśnienie, czy inaczej da się odblokować możliwości "Intel Turbo Boost" ? Bo zamiast taktowania do 3.5 GhZ jest taktowanie do 2.5 GhZ. Zastanawiam się jakim cudem na początku jak wszedłem do Biosu wszystko to było odblokowane. :P

image.png

Opublikowano

Nie istnieje żadna blokada na turbo boost , działa wtedy kiedy ma działać. Widocznie nie pojmujesz zasady działania tej funkcji, zwykle im wyższa częstotliwość turbo tym mniej wydajny procesor, szybciej tylko liczy. 

Bezsensem jest kombinowanie przy tej opcji , zresztą w laptopie nie ma nawet takiej możliwości na stałe podnieść taktowanie procesora. 

Może i  miałeś przy zwykłym biosie bo mogłeś, czasem się samo uruchomi a czasem przez jakiś skrót czy soft uruchomiony pod systemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...