Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Viktor vs Azir

MineD akaMichal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim.

Mainuje Zeda, jednak rzadko udaje mi się go dostać, poza Zedem grałem praktycznie wszystkimi assasinami na midzie, jednak ostatnio jakoś mnie to nudzi :/

Dlatego szukam nowego champa który ma duży dmg i jest trudny, wydaje mi się, że zarówno Azir i Viktor spełniają te warunki.

Za Viktorem przemawia do mnie burst, bo Azir ma raczej dps ( jak nie to mnie poprawcie ) za to za Azirem escape którego Viktor poza stunem i MS z Q nie ma, a wiadomo, że to nie wystarczy gdy gankuje Lee czy też jakaś Rek'Sai.

Jeżeli możecie wypiszcie mi WSZYSTKIE wady i zalety obydwu champów i powiedzcie którego mi bardziej polecacie.

Opublikowano

Skoro lubisz assasynow to pickuj Azira (Sorki angielska klawiatura nie mam polskich znakow) . W Late game na 3 hity z W bierzesz takiego paper adc.

Viktor moze nerfy dostac bo  faktycznie dmg ma  przesadzony.

Azir trudniejszy.

Opublikowano

Mechanika Azira jest trudna, ale nie musisz go super ogarniać, żeby carrować gierki.Wystarczy dobra pozycja w teamfighcie i nawalasz dps, czasem rzucisz jakies ulti.Więc możesz zacząć uczyć sie nim grac nawet na rankedzie.

Opublikowano

Myślę, że Azir dłużej się utrzyma w mecie niż Viktor. Skoro jesteś mainem Zeda, to w miarę zapewne ogarniasz trudne mechaniki, więc bardziej poleciłbym Azira - Viktor znudziłby Ci się szybciej. Dodatkowo Azir ma jak dla mnie większy potencjał w outplayowaniu przeciwnika - drifting, wypychanie pod turrety., a Viktor to tylko burster z 1 cc i bez escape.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...