Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zapisywać dane z aplikacji na karcie SD?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam sprawę, otóż zakupiłem sobie kartę pamięci 16 GB, wszystko ładnie działa oprócz jednej rzeczy. Po prostu jej nie ogarniam...

Otóż pobieram sobie różne aplikacje, gry itd. przenoszę je na kartę SD, żeby nie marnować pamięci na telefonie. Tylko jest jeden minus, a nawet dwa!

Jak przenoszę aplikacje, która waży ok 1 GB to na kartę SD przenosi się tylko połowa. Tak ma być czy tylko ja mam coś źle?

A drugie pytanie odnośne tematu: Da się jakoś zrobić, żeby np. save z gry zapisywał się na karcie SD, a nie na telefonie. Taki save dużo waży i zajmuje mnóstwo pamięci, a ja mam wolne miejsce na karcie pamięci!

Mam nadzieję, że napisałem w dobrym dziale  ;)

Opublikowano

Pewnie, że da się to zrobić. Wystarczy użyć prostej aplikacji, która wymaga roota - Link2SD. Tutaj masz dokładny poradnik mojego autorstwa:

https://androidbeztajemnic.com/2016/05/20/poradnik-9-link2sd-czyli-oszczedzamy-miejsce-w-pamieci-telefonu/

Za pomocą metody wyżej automatycznie będą przenosić się też zapisy.

@xasadax 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...