Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xiaomi Mi5 64 GB czy 128 GB.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!

Otóż w niedalekiej przyszłości planuje sobie zakupić telefon firmy Xiaomi.
I z właśnie tej okazji naszła mnie ogromna rozkmina i nie wiem który model wybrać.
Interesuje mnie mi5, tylko nie wiem, który będzie lepszy, wersja Prime (64gb 3gb Ram 2.15ghz 420$) czy wersja Pro (128gb 4gb Ram 2.15ghz 490$). Nie wiem czy dopłata 70$ jest opłacalna.

Nigdy nie miałem do czynienia z Xiaomi i nie wiem czy jest tak RAM'o żerny, ostatni raz kiedy używałem Androida było 3 lata temu i od tego czasu używałem tylko iPhone'a 5, dlatego nie wiem czy 64gb pamięci mi wystarczy.

Proszę o pomoc i konkretne argumenty, pozdrawiam ciepło.

K2yjCFw.png

Opublikowano

Powiem tak:

Więcej pamięci ram pozwoli ci na uruchamianie dużej ilości aplikacji... Brak jakichkolwiek zacinek przez kilka lat - później, wraz z zaawansowaniem aplikacji, czy też interfejsu zacznie brakować nieco ramu. (z reguły tak jest)

128 gb to bardzo dużo, jak jarasz się jakimś nagrywaniem filmów, czy też oglądaniem filmów, lub lubisz mieć dużo tej pamięci, to bierz. tak jak napisałem wcześniej, 4gb ramu starczy ci na bardzo długo. Sama nakładka MIUI jest dość ramożerna.

#teams4bal

Opublikowano

Hmm, nie zajmuję się nagrywaniem filmów. Lecz owe filmy chciałbym ściągać z sieci na pamięć mojego telefonu. Właśnie mam głównie na myśli te ścinki, iPhone 5 śmiga mi bez problemu, jedyna gra w której spotkałem z przycinkami to LEGO Star Wars trilogy. Jednak mam już dość tego telefonu ze względu na jego wiek, nie działa mi zawsze przycisk wyłączania to utrudnia robienie screenshotów, dotyk czasem nie łapie itp. Dlatego chciałbym aby Xiaomi, którego chcę nabyć był wysoko zoptylimazowany i wydajny.

Dzięki za odpowiedź ;).

K2yjCFw.png

Opublikowano

sam sobie musisz odpowiedziec czy warto doplacic 70 dolcow dla 64 gb pamieci wewnetrznej i 1 gb ram. ram w zasadzie ci sie nie przyda, a pamiec to juz od ciebie zalezy

­

Opublikowano

64gb mi raczej w zupełności wystarczy, tylko nie wiem jak z tym RAMem, tak jak pisałem wyżej. Nigdy nie miałem do czynienia z tym telefonem, słyszałem tylko opinie. Jedni mówią, że 4gb jest zabezpieczniem przed ścinkami inni, że to jest zbędne. Dlatego potrzebuje jasnej odpowiedzi, ale i tak bardzo dziękuję za odpowiedź :).

K2yjCFw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...