Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amazon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupował ktoś coś na Amazonie? Chciałem spróbować... jak to jest z wysyłką i kosztami? Zamawiać z USA czy UK? I ile zapłacę np. za wysyłkę klawiatury ważącej 2,2 funta?

1780114744926761191981.png

Opublikowano

Kupiłem raz figurkę za 30 dolarów, z Amazon USA. Wysyłka była za darmo, doszło w jakieś 20 dni bo od private sellera, jak na zagraniczną platformę wrażenie mam nie najgorsze, bo można dostać taniej fajne rzeczy.

Opublikowano

Ja chciałem kupić klawiaturę za 39,99 USD, tak do przetestowania, ale nie wiem jak z przesyłką... gdzie sprawdzić ile zapłacę?

1780114744926761191981.png

Opublikowano

Ja chciałem kupić klawiaturę za 39,99 USD, tak do przetestowania, ale nie wiem jak z przesyłką... gdzie sprawdzić ile zapłacę?

Jak wpiszesz adres i przejdziesz do płatności, to będzie pisać czy kwalifikujesz się na darmową przesyłkę, a jeśli nie ile musisz zapłacić.

Opublikowano

Przesyłki z UK do Polski idą jakieś 2-3 dni, @TrueFaith nie raz stamtąd zamawiał i ani razu nie miał praktycznego problemu z paczką. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Z amazonem nie ma praktycznie nigdy problemów jak idzie przez magazyn Amazonu, czasami może się zdarzyć kupując u prywatnego użytkownika. 

Ceny sprawdzaj sobie sam, jak byk ZAWSZE jest widoczna cena wysyłki wystarczy ustawić Polskę jak kraj wysyłki. 

Porównując ceny lepszy jest Amazon niemiecki, czasem włoski albo francuski jesli codzi o zakupy towarów z AMAZONU, np kupiłem Kindle Paperwhite III  w niemieckim za 100 euro + 5 za przesyłkę  a ten sam w UK kosztował 100 funtów z darmową przesyłką czyli trochę drożej. 

Jeszcze jedno, jak sie nie posiada konta zagranicznego walutowego za każdy zakup trzeba płacić prowizję za przewalutowanie, gdzie to już wybór kupującego czy swoim w banku czy zrobi to amazon .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...