Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Black Screen podczas instalacji windows

Gol342

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałem zainstalować windows xp z płyty ok ładują mi się pliki i zaraz black screen i miga w lewym górnym rogu kreska biała proszę o pomoc inne systemy instaluje bez problemu

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na razie to zero informacji jak to zmieniłeś instalke i jakiego windowsa masz

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

XP możesz nie zainstalować to normalne że się wali instalka, można to obejść modyfikując instalkę i wgrywając odpowiednie sterowniki, jak to nie chce mi się szukać. 

Skoro instalujesz w8.1  to najpierw sprawdż jakie masz partycje na dysku MBR czy GPT i dopeiro dobierz właściwą wersje instalki i ustawień w biosie np pod UEFI powinny być partycje GPT , pod BIOS zwykle wystarczą.  

Jak masz możliwość skasuj wszystkie partycje na dysku ( czysty dysk bez żadneh partycji )  , ustaw botowanie UEFI, secure boot w biosie i nagraj odpowiednio instalkę na pena ( format w fat32  dla partycji GPT, użyj Rufusa ) , nie używaj USB 3.0 tylko zwykłego do instalacji. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Windowsa na plycie mam nie porysowana windows 8.1 Aktualny wczesniej miałem windows7  no ale to samo przestawłem i to samo i nie wiem co dalej bios tez przestawil i nic ;D Laptop Lenovo B50-45 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...