Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS

Evil Alone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem z CS'em.
Po zakupie nowego monitora większego w CS mam straszeni mało FPS'ów. Wcześniej na takiej samej rozdzielności miałem 90-100 a teraz mam 40-60..
Gram na ustawieniach najwyższych ponieważ na niższych mam z 20 FPS nie wiem dlaczego..
Moje parametry komputera:
Procek: Inte Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 4 rdzenie
Ram: 5GB
Grafa: AMD Radeon HD 5700 Series

Opublikowano

Większy monitor = więcej pikseli do wyświetlenia = mniej fps. Lepiej było kupić procesor, a nie monitor.

Opublikowano

Większy monitor = więcej pikseli do wyświetlenia = mniej fps. Lepiej było kupić procesor, a nie monitor.

No wybacz, nie zarabiam jeszcze aby sobie wszystko kupować.. I niby czm więcej jak ta sama rozdziałka ?

Opublikowano

No wybacz, nie zarabiam jeszcze aby sobie wszystko kupować.. I niby czm więcej jak ta sama rozdziałka ?

Teraz ilu calowy masz monitor, a jaki miałeś? Ta sama rozdzielczość, ale jednak większy jest monitor i więcej wyświetla pikseli. Jak grasz na tej samej rozdzielczości to rozciągnięte czy bb?

Opublikowano

Teraz ilu calowy masz monitor, a jaki miałeś? Ta sama rozdzielczość, ale jednak większy jest monitor i więcej wyświetla pikseli. Jak grasz na tej samej rozdzielczości to rozciągnięte czy bb?

Po spaleniu monitora moim zmiennikiem był monitor 19 calowy a teraz mam 21,5. BB - co to oznacza?

Opublikowano

Po spaleniu monitora moim zmiennikiem był monitor 19 calowy a teraz mam 21,5. BB - co to oznacza?

blackbary-takie czarne paski po bokach gdy masz ustawiona mniejsza rozdzielczosc od natywnej na 4:3

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Nie nie mam, lecz mam takie rozmazane menu itd. na małej rozdziałce ..

Wątpie ze to przez monitor skoro masz taka samą rozdziałke.

Mozesz dokladniej okreslic model grafiki?

Opublikowano

Nie mogę znaleźć, grafa 1 GB jak coś.

Opublikowano

Grafika do cs'a ma mało.Więc pozostaje procesor do wymiane.Ustawienia masz na low ?

Opublikowano

Grafika do cs'a ma mało.Więc pozostaje procesor do wymiane.Ustawienia masz na low ?

Właśnie jak dam na Low to mam z 20-40 FPS a na full wysokich mam z 60 ..

Bywalec
Opublikowano

Spróbuj odpalić na takiej samej rozdzielczości jak wcześniej z tym, że zamiast stretched daj paski, powinno być tyle samo.

Opublikowano

Jeśli zmienisz procesor na taki który ma więcej Hz to brawo, że będziesz miał lagi bo Ci karta graficzna nie wyrabia i przerzuca Ci wszystko na procesor.

Podczas "grania" sprawdź menadżer urządzeń jak co Ci zasoby zjada, sprawdź też synchronizację pionową i sterowniki do monitora.

Opublikowano

Monitor zostawiłbym w spokoju. Zmniejszyłbym jedynie rozdzielczość w grze, aby zwiększyć wydajność. Moje pytanie do jakiego złącza podłączyłeś swój monitor? i  jaki masz ram, że masz 5GB? jakie kości są w slotach pamięci?

Gram na ustawieniach najwyższych ponieważ na niższych mam z 20 FPS nie wiem dlaczego..

Według mnie musi być coś namieszane w systemie, ustawieniach grafiki i samej grze, bo naprawdę to niemożliwe, aby na najwyższych ustawieniach mieć więcej FPS niż na bardzo niskich. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...