Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

amx cdc vs fv4202(p)

breedovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z tu obecnych posiada wyżej wymienione dwa pojazdy lub mniej więcej ogarnia zarobki na nich? Nie mogę zdecydować, który będzie lepszy czysto do zarobków, chwilowo nie interesuje mnie szkolenie załogi. Pozdrawiam c:

Opublikowano

Zarobki sa porownywalne niemal na wszystkich pojazdach 8 tieru. Za dobra bitwe mozna dostac 60-100k (z premka), jednak to czy taka dobra bitwe latwo zrobic zalezy juz od pojazdu. Mam cdc i jestem z niego bardzo zadowolony. Ma swietna mobilnosc i przyjemne dzialo. FV jest znacznie wolniejszy, mimo to nie dysponuje pancerzem ktory by cos odbijal. Dzialo ma lepsze, jednak mobilnosc jaka oferuje Francuz mozna wiecej zdzialac i to ten czolg Ci polecam.

Opublikowano

FV to taki trochę lepszy centek I. Co prawda 5 km/h vmax mniej ale jeśli grałeś brytolami to odnajdziesz się w czołgu. Jego zarobki są dosyć dobre bo za 2,5 k dmg dostajesz 75/100k kasy a taki dmg na tym czołgu robi się co bitwę :)

Opublikowano

FV ma niby 170mm na wieży, ale raz, że na bardzo małym obszarze, dwa, pod słabym kątem. Wieża jest łatwiejsza do przebicia niż w Centurionie, ale wciąż gra na hulldowna jest sensowna, ponieważ kadłub jest delikatny - 50mm pod kątem, a to nie da więcej niż 100mm pancerza, gdzie każdy 6t< ma tyle. 

Opublikowano

AMX CDC, zwinna stodoła która czasami rikoszetnie (Duże jarzmo na wieży) i dobre konty od przodu jak dostanie pod dużym kontem też potrafi działać cuda. Penetracja wystarczająca, szybki, dobra depresja, szybki czas ładowania, zarobki świetne, czołg godny polecenia :) FV nie jeździłem ale spotykając w bitwach mało robi. 

Niespodzianka

<

Opublikowano

Akurat na pancerz w CDC'ku bym aż tak nie liczył, co prawda odbija... jedną na 1000 pestek... i to może od jakiegoś piździka... A na ogół one shoty od arty... :D

Opublikowano

Akurat na pancerz w CDC'ku bym aż tak nie liczył, co prawda odbija... jedną na 1000 pestek... i to może od jakiegoś piździka... A na ogół one shoty od arty... :D

On shooty od arty na medzie? Często z odłamków obrywasz jak umiesz jeździć, a no i nie kampisz :p To prawda CDC to free dmg ale jak kręcisz wieżą to i często w te jarzmo wchodzi :) Na pancerz nie ma co liczyć bardziej na konie mechaniczne i działo no i kamuflaż. Nie wiem jak Ty ale gdybym miał kupować na nowe konto czołg pod frajdę i kasę brał bym cdc :) 

Niespodzianka

<

Opublikowano

W jarzmo wszystko powyżej 100 peny się wbije, rykoszety na tym czołgu to cud, jednak zdarza się (bardzo rzadko). Czołg ma dobrą celność i depresję i można nim skutecznie snajpić, jednak na przeszkodzie stoi artyleria, gdzie artylerie z którymi walczy mogą go ściągnąć samym splashem (T92 choćby). Trafienie bezpośrednie to bilet w jedną stronę do garażu. Świecić ofensywnie nie ma co, bo stodoła wielka, świeci się bardziej od niektórych HT, a zadaniem zarabiaczki nie jest świecić tylko robić dmg. Dlatego preferuję bardziej pasywny styl gry, co czasem kończy się one shotem. 

Opublikowano

FV ma niby 170mm na wieży, ale raz, że na bardzo małym obszarze, dwa, pod słabym kątem. Wieża jest łatwiejsza do przebicia niż w Centurionie, ale wciąż gra na hulldowna jest sensowna, ponieważ kadłub jest delikatny - 50mm pod kątem, a to nie da więcej niż 100mm pancerza, gdzie każdy 6t< ma tyle. 

Co ?

Fv właśnie najwięcej odbija kadłubem, wieża to gówno w tym czołgu

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Co ?

Fv właśnie najwięcej odbija kadłubem, wieża to gówno w tym czołgu

Ja tam problemów z przebiciem nie mam, może jak się skątuje to cośtam odbije, sytuacja podobna do tego co było na Xt, jednak ten czołg nie służy do odbijania dmg. 

Opublikowano

AMX CDC, zwinna stodoła która czasami rikoszetnie (Duże jarzmo na wieży) i dobre konty od przodu jak dostanie pod dużym kontem też potrafi działać cuda. Penetracja wystarczająca, szybki, dobra depresja, szybki czas ładowania, zarobki świetne, czołg godny polecenia :) FV nie jeździłem ale spotykając w bitwach mało robi. 

hah ostatnia CDC odbiłem topowe działo od isu 3 razy z rzędu więc potrafi ^^

Co do wyboru zależy dla dobrego gracza polecam CDC jeśli jesteś dosyć nowym graczem to FV.. :)

A zarobki są w miarę równe na wszystkich czołgach więc trzeba wybrać taki na ,którym będziesz robił dmg :)

93240497497637605478.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...