Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobór itemów na magów

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, chciałbym zaczerpnąć wiedzy od bardziej obeznanych graczy a nie takich co myślą że są obeznani... więc kieruję swe pytanie do ludzi najlepiej diament+.

Otóż gdy gram np na LeBlanc buduje pierwszego abbysala  grając Ahri jak muszę grac defensywnie albo przegrywam linie... i tutaj nie wiem czy kolejny item robić to morello czy jednak odpuścić je sobie na rzecz dmg typu Luden Echo. Czy opcja  wstrzymac się z dmg budując  drugie morello i rabaddona.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

graj sytuacyjnie bez schematow..nie dajesz rady na linii zawsze mozesz budowac nadal swoje ap jesli chcesz z tym ze zaczynasz wtedy latac po innych liniach..czasem wystarczy 1-2 dobre ganki na bocie by wygrac gre tak naprawde..złap chociaz 1-2 asysty albo chociaz 1 killa..wracasz na linie i rozkurwiasz przeciwnika..jak nadal czujesz ze nie dajesz rady sprobuj na topie..zwarduj czasem reda przeciwnikow..to wszystko przyczynia sie do wygranej gry przy okazji dajesz info swojemu junglerowi..jak inne linie sa pushniete i widzisz ze Twoj roaming byłby totalnie zbedny a tylko Ty masz problemy to wtedy play def + abbysal + smigaj dalej ap..ja preferuje zhoynie jako 2 item jak mam wiecej hajsu i zgarne gdzies kille to nawet jako 1 item..zhoynia moim zdaniem dziala czesto lepiej na taka LeBlanc jak w dobrym czasie uzyjesz i ogarniasz niz taki abyssal bo LeBlanc i tak ma tony dmg..i bardziej sytuacyjny item przy gankach itd..to tez zalezy od stylu gry..no i farma...pushnij linie w miare mozliwosci smigaj na ganka wracaj do bazy znowu pushnij linie i kombinuj..jak stracisz 1 turreta na midzie nic sie tez nie stanie jak bd aktywnie pomagal innym na liniach to ten turret nie ma zadngo znaczenia bo to bedzie easy gg wp

Opublikowano

Za dużo poradników Nervariena się naoglądałeś. Nie ma perfekcyjnego buildu, trzeba grać zależnie od napotkanej sytuacji. W tej grze trzeba czasem trochę pomyśleć, to nie klocki.

Opublikowano

Podpisuję się pod postem Riveilli ! Wiadomo są jakieś Core Itemy pod daną klase ale głowie wzorujesz się nad sytuacją jaka zapanuje w danej grze i własnie wtedy wybierasz w jaki item by najlepiej zainwestować ;)

Opublikowano

czytajcie ze zrozumieniem ludzie, pozniej bedzie to wymagane... Autorowi tematu chodzi o to, czy po złożeniu defensywnego itemu jakim jest abysal może sobie pozwolić na cdr czy musi leciec w rabadona żeby nie odstawać z obrażeniami

ehh według mnie to zależy, jeżeli widzisz, że ta le blanka [taki przykład] powoli nie daje rady z tobą, ponieważ masz ten abysal który utrudnia jej zdobycie fraga na midzie to nie nastawiając się na roam a na trzymanie jej na lini, a raczej spychanie [uniemozliwanie roamu] to w morelke i wtedy przy 0;0 ty wychodzisz na plus, ale jak widzisz, że no lekko sobie nie radzisz a enemy bottom gra strasznie agresywnie to mozesz sie pokusic o ten  rabadon szukajac roam killi [przy 0;2 budując ahri w cdr / defensywne itemy stajemy sie "useless" w pewnym momencie nawet nie mozemy sfarmic lini bo za mały dmg - a to nie o to chodzi] budując cdr trzeba być na rowni z przeciwnikiem albo być do przodu

jeżeli skupiasz się głównie na graniu ahri, masz tutaj idealny przykład czego nie robić na tej postaci

https://www.youtube.com/watch?v=u-xmudqzdSw

Opublikowano

Dużo zależy od twojego playstyle'u. Jeśli odczuwasz, że przegrywasz linię i najbliższe powerspike'i Ci w tym nie pomogą to lepiej postawić na sustain i poke niż na burst. Jeśli jednak chcesz zacząć roam'ować, oczekujesz pomocy junglera w ciągu kilku następnych minut to lepiej jak uzyskasz więcej obrażeń.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Abyssala skladaj zawsze gdy w enemy jest 2 apkow, jednak gdy grasz na postac typu fizz i wygrywasz linie to i tak go buduj, bo pozniej mozesz dostawac one shota, to samo od lb.

Mysle ze w kazdym buildzie na ahri powinno znalezc sie morello ktore aktualnie jest naprawde mocne.

Grajac na ap'ka skladalbym Abyssala-morello-rabadona/void staff (kolejnosc zalezy czy maja mocnych tankow), reszta juz zalezy od przeciwnego teamu.

Na ostatni item echo luden lub zhonyia jesli potrzebujesz.

Opublikowano

Akurat playstylle Ahri ogarniam na dość wysokim poziomie, chodzi mi o większość magów czyli dylemat abbysal-morello czy może dmg, lecz kolega @Dakos mi rozjaśnił to ;> Dziękuję.

Edytując: kolego kondzio95 prosiłem o porady ludzi powyżej diamentu dla gracza, który zna podstawy gry xD

Po prostu miałem dylemat abbysal/morello czy dmg, gra w lola oraz inne rzeczy odbywają się nie schematycznie.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...