Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup karty graficznej i procesora

RuskoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam  zamiar zakupić nowy procesor i kartę graficzną, tylko nie mam pojęcie jak to dobrać i potrzebuję porady. 

Planuję zakupić Intela i5 4460 - Czytałem, że stosunek ceny do wydajności jest dobry.

GTX 750 tylko znalazłem 2 modele, nie wiem który wybrać 

Moja płyta głona to GIGABYTE GA-H61M-S2-B3

Zasilacz obecny (raczej wystarczy)

To by działało? Procesor z płytą zadziała, ale info co do kompatybilności Karty graficznej z pł. główną oraz prockiem nie znalazłem.

Edit #1 Czy taki PC byłby dobry do gier? Ramu mam 8gb. Procek raczej będzie dobry, ale nie mam pojęcia co do karty. 

2ynl345.png

Opublikowano

Zasilacz na kartę wystarczy, lecz procesor, który planujesz kupić nie będzie pasował do płyty głównej. Jest inny socket.

giphy.gif

Opublikowano

Zasilacz na kartę wystarczy, lecz procesor, który planujesz kupić nie będzie pasował do płyty głównej. Jest inny socket.

Polecisz jakąś płytę główną pasującą do tego zestawu? Tylko tanią bo za bardzo kasy nie mam. Albo procesor do tej płyty.

W specyfikacji tej płyty pisało 

Lista  procków z tym chipsetem, ale nie wiem który jest dobry, któraś z tych i5?

1. Wsparcie dla procesorów z serii LGA1155 Intel ® Core ™ i7 / Intel ® Core ™ i5 Procesory / Intel ® Core ™ i3 / Intel ® Pentium ® / Intel ® Celeron ®

więc myślałem, że będzie pasować :/

2ynl345.png

Opublikowano

Najlepiej jakbyś napisał całkowity budżet.

Zasilacz Tracer - wiadome że do zmiany.

Teraz się w skylake jedzie,ale nic nie wiadomo o twoim budżecie.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Określonego budżetu nie mam, bo dopiero w wakacje mam zamiar zarobić.

Procek - max 1000zł, ale wolałbym coś za ok 700-800zł.

Karta - miałem nadzieje na ok 500-600zł

Zasilacz - nie są drogie więc raczej 200zł? 300zł Max

Procka możecie polecić pasującego do tej płyty głównej bo zakup nowej to raczej zbyt duży wydatek. I mam zamiar kupować to w odstępie czasu (najpierw raczej procek), to możecie przy okazji napisać, czy pasowałby do obecnej kary graficznej czyli amd radeon hd 6570

2ynl345.png

Opublikowano

Ale to wróć w wakacje,jak będziesz miał w ogóle budżet,ceny się pozmieniają,niedługo nowe k.graficzne wychodzą..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Budżet 2000zł - proszę bardzo znalazłem pieniądze leżały pod łóżkiem.

Procek - max 1000zł, ale wolałbym coś za ok 700-800zł.

Karta - miałem nadzieje na ok 500-600zł

Zasilacz - nie są drogie więc raczej 200zł? 300zł Max

2ynl345.png

Opublikowano

A ten procek będzie dobry? Socket 1155, czyli do płyty pasuje. To jaką kartę graficzną polecacie?

@Oski0202 Gram w LOL'a, DayZ, Rust'a, Battlefieldy i chciałbym być w stanie pograć np. w GTA 5, Wiedźmina 3, nie muszą być od razu ustawienia Ultra, ale żeby jakoś te 60fps z tych gierek powyciągać.

2ynl345.png

Opublikowano

Lepiej wziąć teraz słabszego procka za 500 zł max, wziąć RX480 + reszta. Później tylko zostaje wymiana procka na lepszy i śmigasz we wszystko.

giphy.gif

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...