-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Tieru
Tieru
Witam,
Na znajomego laptopie robiłem czyszczenie z wirusów, popsutego rejestru, starych gier, śmieci.
Co do jego stanu, działał, jedynie nie działa dźwięk nigdzie prócz dźwięków systemowych.
Potem podczas uruchamiania systemu system sprawdził integralność plików itp. (Ogółem robiło się to prawie 3 godziny, kilka plików naprawił, indeksował).
Na drugi dzień okazuje się, że laptop podczas włączania zawsze wraca do ponownego rozruchu.
Wszedłem w opcje zaawansowane i naprawa nic nie daje, punktów przywracania brak.
Zasięgnąłem w takim przypadku do konsoli w z poziomu WinRE.
Wpisałem sfc /scannow - rezultat... błąd, że uruchomi się po ponownym rozruchu, tak więc zrobiłem i wpisałem jeszcze raz w WinRE to samo, dalej ten sam komunikat.
Mam na laptopie sam dysk C, więc wpisałem potem sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\windows , wyskoczył błąd "Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie może uruchomić usługi naprawczej.".
Na dysku mam wszystko, mnóstwo zdjęć, filmów, wszystkiego...
Czy da się naprawić system lub chociaż zgrać z dysku pliki osobiste?
Za pomoc bardzo dziękuję i oddam 20 plusików.
Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.
!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!
!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill
World of Metin2
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.