Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na VPS z Windowsem

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witajcie. Mam do dyspozycji maszynę z Windowsem, na której chcę postawić server metin2. Jednak jest taka możliwość, aby na takowej maszynie skonfigurować pliki tak, aby każdy mógł wejść na mój server?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wiem, że jest opcja odpalenia serwera Metin2 na windowsie. Ale nigdy nie sprawdzałem czy da się wejść z innego komputera, ale prawdopodobnie tak.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Uczeń
Opublikowano

Wiem, że można odpalić wirtualną maszynę na FreeBSD, tylko nie mam pojęcia co wpisać w konfiguracji, aby server był bez hamachi i dostepny dla wszystkich.

Opublikowano

Wiem, że można odpalić wirtualną maszynę na FreeBSD, tylko nie mam pojęcia co wpisać w konfiguracji, aby server był bez hamachi i dostepny dla wszystkich.

Żadne hamachi ci nie potrzebne. 

Tutaj masz jakieś pliki pod windowsa, sprawdź.

Dopisz na poczatku linku metin2dev 

.org/board/index.php?/topic/3200-pasha37-windows-server-files-12/

Opublikowano

Na windowsie możesz zrobić serwer tylko pod siebie, żeby ktoś mógł wejść na serwer musisz odblokować porty i udostępnić swój komputer jako host.

Opublikowano

Na windowsie możesz zrobić serwer tylko pod siebie, żeby ktoś mógł wejść na serwer musisz odblokować porty i udostępnić swój komputer jako host.

Samo odblokowanie portów nie wystarczy, do takich rzeczy potrzebne jest publiczne IP. 

Zawsze można postawić na Virtualu freebsd i na nim serwer dobrze skonfigurować pod IPv6 i będzie śmigać, ale wtedy jakąś lepszą maszynę byś musiał mieć.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Uczeń
Opublikowano

Niestety te pliki pod windows nie chcą coś działać.

IP jest publiczne, stawiałem już na tym VPSie kilka serwerów różnych gier, jednak z metinem jest problem. Podrzuciłby ktoś link do jakiegoś poradnika lub opisał jak odpalić server Metin2 na windowsie, aby inni mogli na niego wejść? Oczywiście bez hamachi. 

Opublikowano

W adresie ip musisz wpisać ip vpsa, w ustawieniach karty wybierz nazwę karty sieciowej vpsa, i prawdopodobnie musisz użyć jakiegoś narzędzia do odblokowania portów, bo raczej na windowsie nie są ode odblokowane tak, aby udostępniać połączenie innym komputerom

1221me.md.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...