Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymagania gry, stałe 60 fps

ronon49

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie potrafię uzyskać stałych 60 fpsow w grze, chodzi mi o stałe 60 w każdym momencie, nawet w team fight'ach. Moja specyfikacja to:

PROCESOR -                                  AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (podkręcony do 4800+)

KARTA GRAFICZNA -                     ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3

PAMIĘĆ FIZYCZNA -                        5119 MB (3 koście z 3 różnych firm)

SYSTEM OPERACYJNY -                Windows 10 Home Home Edition (64-bit)

PŁYTA GŁÓWNA -                           Gigabyte GA-M61P-S3

ROZDZIELCZOŚĆ UŻYWANA W GRZE TO 1920 x 1080

Ustawienia gry mam ustawione na najniższe możliwe, bez cieni itd. ustawienia sterowników również są na wydajność, a jak zagram mecza 5v5 to 60 fpsów mam do póki np. nie pójdę na bota i komputer musi ogarnąć 4 postacie + rzucanie skilli itd, wtedy spada do 40-50. a w team fight'ach to spada nawet do 30

I pytanie brzmi czy ten sprzęt jest wystarczający i powinien ogarnąć stałe 60 fpsow w grze

Opublikowano

Ja bym od razu nowy pc kupił ale co do wymiany procek na intel core 2 duo od wersji 7800(50zł) w górę warto kupić 8400 za 100zł,karta graficzna to dno zintegrowane z prockiem,zmieniłbym na jakiegoś radeona podaj może najlepiej budżet.

Opublikowano

karta graficzna to dno zintegrowane z prockiem, zmienilbys na radeona? A co ja za karte podałem według Ciebie?

Tak myślałem ze procek do wymiany, dzieki

Opublikowano

Ja bym od razu nowy pc kupił ale co do wymiany procek na intel core 2 duo od wersji 7800(50zł) w górę warto kupić 8400 za 100zł,karta graficzna to dno zintegrowane z prockiem,zmieniłbym na jakiegoś radeona podaj może najlepiej budżet.

W jaki sposób ma zmienić procesor z AMD na Intela na tej samej płycie głównej?

Jeśli chcesz zmienić procesor na coś z rodziny Intela, to dochodzi też wymiana płyty głównej. Polecam napisać w dziale Komputery --> Kupno, tam z pewnością będą Ci w stanie pomóc w lepszym stopniu.

Zakładałem że wymieni procek + grafe.Czytaj uważnie.W sumie przyznam że też nie do końca doczytałem temat ale powinien mierzyć coś pokroju o mocy tego procka który podałem tylko że amd ;)

Nic takiego nie napisałeś. Sam postaraj się czytać uważniej to, co piszesz.

Opublikowano

@ronon49 Masz radeona ale zintegrowanego 512mb więc zmienił bym na radeona pokroju r lub rx tylko w zależności do budżetu.Wiesz czym się różni karta zintegrowana od normalnej karty graficznej ?

Jeśli chcesz zmienić procesor na coś z rodziny Intela, to dochodzi też wymiana płyty głównej. Polecam napisać w dziale Komputery --> Kupno, tam z pewnością będą Ci w stanie pomóc w lepszym stopniu.

Zakładałem że wymieni procek + grafe.Czytaj uważnie.W sumie przyznam że też nie do końca doczytałem temat ale powinien mierzyć coś pokroju o mocy tego procka który podałem tylko że amd ;)

Opublikowano

@ronon49 Masz radeona ale zintegrowanego 512mb więc zmienił bym na radeona pokroju r lub rx tylko w zależności do budżetu.Wiesz czym się różni karta zintegrowana od normalnej karty graficznej ?

Wyjdź z tego tematu bo się tylko ośmieszasz xDDDD. Od kiedy radek 4850 jest integrą!?

Płyta główna do wymiany. Na socket am2 nie ma nic ciekawego.

Opublikowano

Co ty gadasz? XDDDDD

Czytam uważnie i nadal stwierdzam, że kazałeś mu wymienić procek AMD na intel, gdzie jego płytka jest pod AMD xD

Co do pytania, to zależy od gry, no ale przydało by się zmienić płytę główną razem z prockiem, grafka może zostać, ale na lepsze gry nie licz.

Opublikowano

Na tym sprzęcie nie ma opcji byś udźwignął 60 FPS w czasie teamfight'ów. Myślę, że z takim pytaniem mógłbyś otworzyć temat w elektronice lub napisać PW do jednego z moderatorów lub zaufanych osób z elektroniki. Oni Ci doradzą zdecydowanie bardziej profesjonalnie niż my tutaj.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...