Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASRock Fatal1ty B85 Killer - Pytanie do OC

KoksuKoksu123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie da się bo masz za słaby chipset. Minimum to Z97.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie da się bo masz za słaby chipset. Minimum to Z97.

Da się, podkręcanie poprzez BCLK jest tylko zablokowane

Do jakich wartości? Każda sztuka procesora inaczej się kręci. Przed podkręcaniem wyposaż się w odpowiednie chłodzenie jak i pastę termoprzewodzącą.

Płyta nie ma nic do podkręcania karty graficznej.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o cooler zastosowany na procesorze. Jeśli to chłodzenie boxowe (czyt. standardowe, dołączone do procesora) to o podkręcaniu możesz zapomnieć. No i jeszcze markowy zasilacz też by nie zaszkodził. A ile wyciągnie to mnie się nie pytaj, tylko sam podkręć i zobacz, jakie wyniki będą.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zeciarz czyli jak mam BOX'a to nie moge podkręcać? jeżeli nie moge to da sie to odpiąć? poza tym mam pelno wiatrakow...

To, że nie możesz go podkręcić na tym chłodzeniu nie oznacza, że nie jest ono potrzebne. Komp by ci się wyłączał chwilę po uruchomieniu, bo temperatura dochodziła by do dużych ilości.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@Zeciarz czyli jak mam BOX'a to nie moge podkręcać? jeżeli nie moge to da sie to odpiąć? poza tym mam pelno wiatrakow...

Chodzi o to, że na boxowym coolerze nie pobawisz się za bardzo w OC, bo jego możliwości chłodzące są... słabe. Zaopatrz się w jakiś lepszy cooler, przykładowo Spartan 3, oraz najlepiej dobry zasilacz, a nie jakaś akyga na kiju.

To, że nie możesz go podkręcić na tym chłodzeniu nie oznacza, że nie jest ono potrzebne. Komp by ci się wyłączał chwilę po uruchomieniu, bo temperatura dochodziła by do dużych ilości.

Brak słów...

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...