Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieobecności w szkole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, dziś było zebranie (1 technikum) - 30 godzin nieuspr i 50 uspr, +/- 80 opuszczonych od marca po dzień dzisiejszy. To jest dużo? W tygodniu mam 36 lekcji. Wychodzi gdzieś 2,5 tygodnia siedzenia w domu. W sumie nie było tygodnia żebym nie spierdolił, większość uspr pisałem sobie sam, na ucieczki mają wyjebane w tej szkole. Jak u was z obecnością i co się dzieje z tymi godzinami nieuspr? 1 godzina = -1 punkt na świadectwie? 

Opublikowano

-1 pkt? xD U Nas za 60% nieobecności był wylot z sql :D

Mhm, szkoda tylko, że w szkołach średnich z frekwencją na poziomie >50% można być co najwyżej nieklasyfikowanym, chyba, że chodzisz do szkoły specjalnej (wysoce prawdopodobne). Możliwe, że tak tam jest.

Elo, dziś było zebranie (1 technikum) - 30 godzin nieuspr i 50 uspr, +/- 80 opuszczonych od marca po dzień dzisiejszy. To jest dużo? W tygodniu mam 36 lekcji. Wychodzi gdzieś 2,5 tygodnia siedzenia w domu. W sumie nie było tygodnia żebym nie spierdolił, większość uspr pisałem sobie sam, na ucieczki mają wyjebane w tej szkole. Jak u was z obecnością i co się dzieje z tymi godzinami nieuspr? 1 godzina = -1 punkt na świadectwie? 

Jeśli na każdym z przedmiotów masz powyżej 50% frekwencji, nic nie mogą ci zrobić. Inaczej jest z zachowaniem. O jakich punktach mowa?

Opublikowano

tak straszą tymi nieusprawiedliwionymi w każdej szkole a tak jest ona tylko ważna w szkole z tych wyższych półek w tych średniakach nic Ci nie zrobią

Przykładowo  mnie jestem w II technikum mam przedmiot historia i społeczeństwo, której jest 1 godzina tygodniowo jest to dodatkowo sobota i to ostatnia godzina więc komu się chce zostawać ale do rzeczy lekcji w tym półroczu było 15 a rekordzista nie był na 10 w teorii powinien mieć nkl ale w praktyce ma 3 na szynach 

u mnie w szkole za 2 nieusprawiedliwione jest -10 to już gorzej ale co tam klasy nie rozwiążą bo raz jest nas tylko 13 + czerpią z nas kasę za praktyki więc kasa musi się zgadzać 

Opublikowano

tak jak wyzej, to sie liczy jedynie do zachowania, a to od ilu godzin jest jakie zachowanie pewnie masz w swoim statusie. u mnie niby jest 15 ucieczek/nieuspr godzin i nagana, ale w praktyce nikt tego sie nie trzyma

dopoty masz powyzej 50% obecnosci na przedmiocie mozesz miec wyjebane

­

Opublikowano

powyzej 50% nieobecnosci to juz sporo wedlug mnie. A tak to miescisz sie w normie.

Edit Izak jest slaby ^^

Opublikowano

06607-d496f969-f4a7-4cff-bf68-24d1517a57

To na czerwono to godziny opuszczone w 2 semestrze. U mnie też jest -2 z zachowania, ale za każdą nieusprawiedliwioną godzinę i -1 za każde spóźnienie. xp

U mnie na szczęście się zachowanie dzieli na 2 jak jest u Ciebie ? @Karyvlea

W mojej szkole punkty minusowe można dostać od tak, a plusowe to już marzenie...

Opublikowano

-1 pkt? xD U Nas za 60% nieobecności był wylot z sql :D

Mhm, szkoda tylko, że w szkołach średnich z frekwencją na poziomie >50% można być co najwyżej nieklasyfikowanym, chyba, że chodzisz do szkoły specjalnej (wysoce prawdopodobne). Możliwe, że tak tam jest.

Jeśli na każdym z przedmiotów masz powyżej 50% frekwencji, nic nie mogą ci zrobić. Inaczej jest z zachowaniem. O jakich punktach mowa?

Z frekwencją 50% też dziwnie jest, nauczyciel mówił, że dla niego ważniejsze są oceny, jeżeli ktoś ma tyle samo ocen co inni, a słabą frekwencję, to i tak zdaje. 

Opublikowano

Ja w gimbazie miałem chyba 240 i spokojnie zdałem. Był tam jakiś problem z przedmiotem który miałem tylko w pon, ale spokojnie zdałem bo miałem z niego same 5

linki w górę

Opublikowano

A jak to przechodzi potem na świadectwo? W gimbazie pamiętam 1 godz nieuspr = -1 pkt. z zachowania, chyba poprawne miałem. W technikum też są te zachowania itp.?

Opublikowano

A jak to przechodzi potem na świadectwo? W gimbazie pamiętam 1 godz nieuspr = -1 pkt. z zachowania, chyba poprawne miałem. W technikum też są te zachowania itp.?

ja też miałem chyba poprawne. U nas nie było żadnych pkt 

linki w górę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...