Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Beta] Metin2 Patcher (Nagroda Za Testy!)

andrzejt17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzała wszystkim. Chcę wam przedstawić mój nowy programik jakim jest Metin2 Patcher. Jest to aplikacja zastępująca instalator pacha z którym sporo osób miało spore problemy. Ten programik to batch przekonwertowany na exe o sporych możliwościach. Zamierzam do niego dodać wiele funkcjonalności jednak najpierw chciałbym, żebyście przetestowali sam silnik. Program jak na razie potrafi przerobić metin2 tak aby działał na nim najnowszy easymetin2 (robi kopie zapasowa podmienianych plików przed instalacja).

Chciałbym, żebyście zgłaszali każdy błąd jaki wam zwróci program. Opiszcie też jak doprowadziliście do powstania błędu. Mile widziane też ss.

Program oczywiście można normalnie używać jednak pamiętajcie, ze to wersja beta i czasem może coś nie działać jak należy.

Jeśli już jakiś błąd został zgłoszony przez jakiegoż usera to nie pisz go jeszcze raz.

Osoba, która zgłosi jak największą ilość błędów wygra ode mnie 2 limity plusów (40 sztuk). Zgłoszone błędy nie mogą się powtarzać. Poniżej będzie aktualizowana lista przyznawanych punktów, zgłoszonych i naprawionych błędów. Za zgłoszone wcześniej błędy nie będą przyznawane punkty. Zachęcam do sprawdzanie programu pod różnym kątem i w różnych sytuacjach. Nagroda będzie przyznana jak dam info o zakończeniu testów, reszta będzie obgadana na PW.

Metin2 Patcher 1.0 BETA (pobierz) | (skan)

# Punktacja testerów.

MrMisiek - 2

Gizdu - 1

# Zgłoszone / naprawione błędy

• Po wklejeniu do katalogu z grą wyskakiwał błąd z dostępem do pliku (mylił się z folderem) i prowadził do 2 błędów z odmową dostępu - NAPRAWIONE

• Uszkodzona sekcja przywracania plików jeśli kopia jest uszkodzona - naprawiam.

Ostatnia aktualizacja = data edycji posta.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

@UP - uruchomił się program i co dalej??

@sebav18 - przy kazdym sprawdzaniu zmiennej jest użyty przełącznik /i który każdy znak konwertuje na mały więc i T i t ma działać.

Opublikowano

Nie chce mi się włączyć...

Mam Framework 3.5, XP SP2 32Bit. ??

[b]Pomagam w sprawach związanych z komputerkiem...[/b]

[center]Daj [color=green][size=15]+[/size][/color][/center]

Opublikowano

@stefan_urs - możliwe, ze AV go blokuje (bo to plik bat > exe a te za zwyczaj AV blokują..)

@Misiak, masz tak samo jak rychu? czy od razu miałeś ten problem?

Opublikowano

Mam Nortona, przed rozpoczęciem wyłączyłem go.

[b]Pomagam w sprawach związanych z komputerkiem...[/b]

[center]Daj [color=green][size=15]+[/size][/color][/center]

Opublikowano

Na razie jest to na PL jak na PL będzie działało to zrobię na inne globale. Ponadto jest serwer changer ...

Opublikowano

Nie ma ikonek "Czerwony żen-szen, Księga opancerzenia konia jak coś znajdę więcej tego to napisze. I jeszcze trzeba uruchamiać na viscie przez administratora (To możesz dodać do tematu czy coś)

Mam następne:

-Leczenie OZ

-Wszystkie KU

-Ruda Ebonitu

-Farby Do Włosów

Opublikowano

Ikonki to nie wina patchera tylko plików locale.. ma ktoś jeszcze taki problem? (wgl na jakim to globalu?) Co do admina na 7 też wymaga (specjalnie tak zrobiłem bo nie wiem czy bez admina by ruszył np na partycjach systemowych. Sekcję odinstalowywania aktualizacji już napisana, teraz jeszcze trzeba dopisać sekcie, która załata grę po deinstalacji patcha i uszkodzeniu plików kopii zapasowej i wstawiam nowy egzemplarz do testów ; ) ; p

Opublikowano

Nie wiem czy to ci sie przyda ale lap Blad Tak mi pisalo jak metka na pen drivie mialem

sygna2t.jpg

Nie bądź cham daj plusa :P

Opublikowano
Ten programik to batch przekonwertowany na exe o sporych możliwościach.

Popraw barch na patch ;]

Opublikowano

Chyba znalazłem bład mam właczone instalowanie aktualizacji 2.0 kliknąłem N i jak naklikne pozniej enter po tym N to wyskakuje Wpisz polecenie lub użyj pomocy[help]. Wpisuje help i nic tylko ze komenda nie istnieje.

dbsygnatura.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wylaczylem proces metin2 ale i tak jest ze jest wlaczony co jest:(

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Póki co polecam używać patcha 3.1 bo to narzędzie ma już nieaktualne pliki.

Póki co zawieszam ten projekt, najwięcej błędów zgłosił MrMisiek i to on otrzyma plusiki.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...