Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Berserker vs Slayer

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zerk: ciężka zbroja, chargujesz skille (overchage daje Ci więcej dmg). Ogólnie to wyciskarka milionów dmg w pve. Na low lvlach wolny, w late game oneshot'ująca torpeda :D

Slayer: lżejsza zbroja, sporo uników, nie wymaga chargowania skilli jak w przypadku zerka/archera. Nie grałam tą klasą jeszcze, ale widząc plejsy kolegi to zapowiada się nieźle ^^

4gn9yu.jpg

tumblr |

Opublikowano

Zerkiem gra się łatwiej, blok, najlepszy dps w grze, potrafi ściągnąć na hita. Ostatnio dostał kilka nowych skilli, zrobili z niego tanka, dostał unik i dasha. Jedynym minusem jest powolność, długo charguje skille i ciężko mu dojść do przeciwnika. Ma jeszcze skilla, który regeneruje mu cały czas manę.

Slayer jest trochę szybszy, jeśli wykonujesz odpowiednie combo. Słabo z mobilnością, dwa uniki na 4 sec. Ma dość dobre pierdol... jak cię trafi i złapie w cobmo, to nie ma co zbierać. Slayer może rownież zarzucać knockdowna prawie każdym skillem.

Opublikowano

Zerkiem gra się łatwiej, blok, najlepszy dps w grze, potrafi ściągnąć na hita. Ostatnio dostał kilka nowych skilli, zrobili z niego tanka, dostał unik i dasha. Jedynym minusem jest powolność, długo charguje skille i ciężko mu dojść do przeciwnika. Ma jeszcze skilla, który regeneruje mu cały czas manę.

Slayer jest trochę szybszy, jeśli wykonujesz odpowiednie combo. Słabo z mobilnością, dwa uniki na 4 sec. Ma dość dobre pierdol... jak cię trafi i złapie w cobmo, to nie ma co zbierać. Slayer może rownież zarzucać knockdowna prawie każdym skillem.

Jeśli Zerk jest najlepszym dps'em w grze to ja jestem papieżem

Teraz DPS PVE prezentuje się tak :

Ninja > Sorc > Gunner>=Reaper=Brawler > Zerk >= Slayer > Warrior > Archer 

@topic

Zerk to typowy DPS z możliwościami tankowania po zmianach. Ściągnie cię na combo, lecz jest powolny i zanim do kogoś dojdzie to ten ktoś zdąży odskoczyć, aby coś złapać w sidła, musi mieć dasha rdy.

Slayer także DPS ale nie jest tankiem. Ma dużo dashy, złapie to nie wstaniesz, bo wywali cię nawet z basic ataku, a jeśli jakimś cudem uciekniesz to i tak zaraz cię złapie. Easy kontra na niego to unable to target skill lub parry, wtedy masz wielką szansę zabić Slayera.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@topic

Zerk to typowy DPS z możliwościami tankowania po zmianach. Ściągnie cię na combo, lecz jest powolny i zanim do kogoś dojdzie to ten ktoś zdąży odskoczyć, aby coś złapać w sidła, musi mieć dasha rdy.

Slayer także DPS ale nie jest tankiem. Ma dużo dashy, złapie to nie wstaniesz, bo wywali cię nawet z basic ataku, a jeśli jakimś cudem uciekniesz to i tak zaraz cię złapie. Easy kontra na niego to unable to target skill lub parry, wtedy masz wielką szansę zabić Slayera.

Zerk jest jednym z lepszych dpsów jeżeli ktoś umie nim grać. Ja jak miałem Discovery set +12 który był aktualny na początku 2015 roku na SCNM która wtedy byla jedną z najcięższych instancji, robilem po 4 - 5 milionów, oczywiście mówie tutaj razem z noctenium i innymi potionami.

Opublikowano

@topic

Zerk jest jednym z lepszych dpsów jeżeli ktoś umie nim grać. Ja jak miałem Discovery set +12 który był aktualny na początku 2015 roku na SCNM która wtedy byla jedną z najcięższych instancji, robilem po 4 - 5 milionów, oczywiście mówie tutaj razem z noctenium i innymi potionami.

Nie porównujmy 2015 z 2016 r. W tym momencie mechanika większości dungeonów jest tak wymagająca, że postaciom z zaledwie jednym iframem (zerk dostał iframe jakiś miesiąc-dwa temu) gra się ciężko, pół biedy z healerami, którzy trzymają się z dala, ale dps, będący ciągle w trybie walki, ma ograniczone pole do manewru. Dużo mechanik one-shotuje w momencie, gdy zepsuje się unik/nie uniknie się w ogóle. Owszem, Zerk dalej jest grywalny, ale tę klasę widuje się coraz mniej zwyczajnie dlatego, że w tym momencie jest więcej "OP" postaci z pierdylionem uników/bloków przy jednoczesnych ogromnych obrażeniach przy małym nakładzie pracy. Są prostsze, mniej wymagające, a że ludzie nie lubią się męczyć, to porzucają stare postacie na rzecz tych nowych.

Gdybym miała wybierać, to wolałabym mimo wszystko wziąć Slayera. Gdy naprawdę umie się nim grać można osiągnąć spore obrażenia, a nawet średni Slayer na tę chwilę będzie robił więcej, jak Zerk, zwłaszcza przez większą mobilność. Na tę chwilę zadane obrażenia są kwestią drugoplanową, ważniejsze jest ustanie na nogach, bo co komu po świetnym dpsie, jak całą instancję przeleży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...