Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porozmawiajmy o mandzie SnK (Shingeki no Kyojin)

Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie jak wiecie, około 50 chapka manga została zlicencjonowana i niedostępna w polskim internecie, ale angielskie rozdziały były normalnie udostępniane więc znalazło się kilku tłumaczy, którzy podjęli się tego zadania i postanowili spolszczyć nam naszą bajkę o tytanach.

Mówiąc szczerze przeczytanie wszystkich (80 rozdziałów) zajęło mi około rok bo miałem problemy z uzyskaniem dostępu bądź czekaniem na nowsze rozdziały.

Słowo wstępu było więc czas przejść do tego co najważniejsze.

Po primo na początku uważałem, że to zwykłe anime o walce ludzi z tytanami, ale to co prezentują ostatnie rozdziały mangi (no w sumie nie tak ostatnie xD) zmienia moje zdanie o 180 stopni. Nie spodziewałem się czegoś takiego i tym bardziej nie mogę się doczekać kolejnego sezonu anime. Poza tym myślę, że drugi sezon będzie ostatnim ponieważ chcą zamieścić w nim wszystko co do tej pory wyszło. 

Wyszła jakaś poboczna manga "Before the Fall", ale nie czytam jej. Może ktoś z was rzucił na nią okiem i może się podzielić jakimś zdaniem na temat tego czy jest to w jakiś szczególny sposób połączone z główną fabułą mangi?

Chodzą spekulacje, że główni bohaterowie oprócz Armina zginął co wskazuje na to jego rola jako narratora przy każdym odcinku. Może i tak natomiast ja mam inne zdanie. To właśnie Armin może zginąć a ktoś będzie odczytywał jego pamiętnik/zapiski.

Tak więc zapraszam do dyskusji, niech animu przejmie MPCForum i takie tam.

Opublikowano

W internecie można znaleźć mange do 50 rozdziału, ale reszta jest już tłumaczona przez prywatne osoby, które podjęły się tego działania.

Mangę w całości można przeczytać dołączając do grupy na FB: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan POLSKA, następnie w pierwszym poście (który należy rozwinąć) na samym końcu znajdują się przetłumaczone rozdziały (a dokładnie link do nich). Podałbym go tutaj ale nie tylko regulamin grupy mi zabrania, ale też szacunek do tłumacza/tłumaczy :)

ZxA2uNz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...