Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy windows 10 nie "pokona" tego laptopa?

Kapej138

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry mówie że nie wiem czy to dobry dział.

Witam. Mam starego laptopa sprzed bodajże 4 lat, z systemem Windows 7 Starter i mam na nim opcje instalacji win 10, lecz boje się , że komputer go nie uciągnie.

Teraz nie wiem co bym zrobil jakby nie uciągnął systemu.

Laptop to Samsung NC-210.

Jakbym go przeczyścił od kurzu to by coś dało?

Ps. Da sie zrobic czystą instalacje bez usuwania tego co jest na dysku D?

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Nie wiem w czym widzisz problem, na gorszych procesorach niż Atom i z 1 Gb RAM działa w10 . 

Sprawdź to się dowiesz.

Żadna instalka windowsa nigdy nie kasuje czegokolwiek z dysku, to nie jest możliwe, robi to użytkownik tylko. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Pobrałem system na pendrive używając tego Media toola( Polski, 10 Home, x86) , lecz teraz nie wiem co dalej zrobić.

Każda strona pisze co innego :/

Czy @Ktosiu mógłbyś mi wytłumaczyć co i jak? byłbym bardzo wdzięczny :v

76561198091611487.png

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

To juz ogarnąłem, tylko czy musze sformatować c czy podzielic dysk na partycje dla windowsa 10? I jak sformatowac dysk c?

76561198091611487.png

Opublikowano

Nie wiem nad czym ty się tak zastanawiasz skoro robi wszystko instalka. O ilę się nie mylę chciałeś zostawić dane na dysku. 

Jak chcesz formatować to sobie formatuj , to samo z partycjonowaniem, wiadomo wszystko co na dysku pójdzie się j****. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja sie chyba naprawde wkurze na tego windowsa...

Zacząłem proces update gdzies wczoraj o 16. Ok. Godz 23:30 pokzaywalo w asystencie instalatora systemu winows 10 "Instalowanie Windows 10 - 99%". Dodam ze stało na tylu procentach przez okolo 1,5h. Przed chwilą sie budze, i zaczyna sie to samo co bylo poprzez media creation tool, przez conajmniej 2h szukało aktualizacji i nie znalazło.

O co do cholery chodzi?

76561198091611487.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...