Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobieranie przeciwników

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za przeproszeniem to są k***a kpiny jakich dobiera mi przeciwników skoro jestem na poziomie golda czemu dobiera mi do przeciwników diamenty i platyny a do mojego teamu zawsze niższe dywizje. 
Mam przegrywać wszytkie gry, żeby to się wyrównało ?
post-401540-0-19576300-1465190465_thumb.png

Opublikowano

@Mistrzu. 
Grałem solo od 3/4 dni dobiera mi takie coś bo miałem przerwe i nie grałem 2 tyg. 
To był normal co jeszcze bardziej irytuje. Nie wiem czy grać rankedowe kolejki 
na opgg pisze mi takie coś oceń bo ja się nie znam
Your MMR is quite a bit higher than average.

1,658
MMR
A baseline MMR has been changed by the latest Riot patch. (2016/5/27)
The Average MMR for this league is 1,603.

Opublikowano

@Mistrzu. 

Grałem solo od 3/4 dni dobiera mi takie coś bo miałem przerwe i nie grałem 2 tyg. 

To był normal co jeszcze bardziej irytuje. Nie wiem czy grać rankedowe kolejki 

na opgg pisze mi takie coś oceń bo ja się nie znam

Your MMR is quite a bit higher than average.

1,658
MMR
A baseline MMR has been changed by the latest Riot patch. (2016/5/27)
The Average MMR for this league is 1,603.

MMR masz trochę ponad ligę, ale ogólnie nie sugerowałbym się op.gg, ponieważ to ustala mmr na podstawie 10 ostatnich gier. Jeżeli to był normal, to masz odpowiedź, dlaczego dostałeś diamenty :P @Chill Out, normale mają swoje własne "mmr" i osobie z brązu, może dobrać pretedenta itd. 

Opublikowano

Możliwe, że masz bardzo wysokie win ratio [ponad 60%] dlatego tak się dzieję, cóż mogę powiedzieć, o ile kiedys naprawde solo-q zalezalo od skilla, tak teraz ni c***a, welcome dynamic queue, grają sobie w czterech, zwykle to diametralne róznice w dywizjach typu - POWIEDZMY, że jest to gierka na D5, jeden ziomeczek który cos tam ogarnia jest D3~, reszta jego primejdow to p5-p4, ewidetnie widać, że sobie nie radzą na liniach - dlaczego o tym wspomniałem? ponieważ to własnie przez dynamic queue wylosowalo ci taka unbalanced pod wzgledem dywizji gierke.

Podsumowując, każda zmiana która dotyczy rankingu w tej grze, jest tak "kure..ko" na minus

Season1-2

- System Elo

Mając 1690 "elo" wiedziales, ze jedna gierka dzieli cie od platyny - nie bylo stresu o zadne bo3

Season3-5 [ O ile dobrze kojarzę to w sezonie 3 pojawiły się dywizje]

- System dywizji, czyli tak naprawdę jeden wielki ch..., dużo ludzi wiedząc, że mają to słynne bo3 lub bo5, na starcie już są zestresowani, robią więcej błędów, patrzą zamiast na grę to na drużynę, ogólnie jeden wielki stres

Season 6

Tutaj jest k***a najgorzej, i nie będzie lepiej gracz który gra sam, ma po prostu PRZEJEBANE, ludzie grający w czwórkę wyzywają taką osobę jeżeli cos pojdzie nie tak, a nie daj boże ty się odezwij do nich ze cos zle robią, to nic ze jego kolega ma 0;10 a ty 2;0;10 w jungli,  to jest twoja wina, nie raz mi się usłyszało, ze dostane reporta za kij wie co lub jak w 4 z mojego teamu piszą na all chacie żeby mnie reportować, ten sezon to jedna wielka porażka - jasne, fajnie jest pograc ze znajomymi ja to rozumiem, ale zwykle wtedy sie nie tryharduje, nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem dlaczego "casual" gry zostały wrzucone do solo-q.

Dodatkowo riot zwiększył szansę na bana za reporty, oraz po karze 14 dniowej jest blokada konta na stałe, jeżeli masz pecha i podpadniesz "primejdom" to jako gracz solo jestes w dupie, pare takich akcji i banik / restrykcja chatu

Powinno być Dynamic Queue oraz osobny ladder "Solo-Q" jak było to zawsze, nikt sie nie skrarżyl, ze mozna grac tylko we 2, niestety po ostatnim "newsie" ze strony riot games, zwątpiłem w ich produkcję

ps. Przepraszam za przekleństwa, niestety jak pomysle jaka kiedys ta gierka byla a jaka jest teraz to . . . .

ps2. nie doczytałem, jeżeli to był normal, to jest to kompletnie randomowe, nie ma kryteriów [oprócz lvl'a] pod względem dobierania przeciwnika na "normalach"

Opublikowano

Kurde masz tak bardzo rację z tymi rankedami ;/
Wiesz co mnie bardzo dziwi ? Że mimo częstego wyklinania (oczywiście nie bez powodu) od 3 sezonu miałem z 1,5 roku temu ostrzeżenie, że ostatnio się źle zachowuje czy coś w tym stylu.
Będąc w gold I-II dawało mi diamenty V plat V do teamu i często grali gorzej niż silvery czy brązy serio aż nie mogłem w to uwierzyć. 
Moim zdaniem poziom w goldzie I-II jest dużo wyższy niż w plat V .

Opublikowano

Wiesz co mnie bardzo dziwi ? Że mimo częstego wyklinania (oczywiście nie bez powodu) od 3 sezonu miałem z 1,5 roku temu ostrzeżenie, że ostatnio się źle zachowuje czy coś w tym stylu.

Będąc w gold I-II dawało mi diamenty V plat V do teamu i często grali gorzej niż silvery czy brązy serio aż nie mogłem w to uwierzyć. 

Przeciez to byl tylko normal, nie mam pojecia czemu sie tak irytujesz

A czemu jak grasz takie mecze to nie narzekasz? Pokazales brazom co to znaczy prawdziwy gold tier, co nie?

56056bb9e7eb0a2619d673b4399b9824.png

­

Opublikowano

aha czyli zawsze na normalnych draftach dobiera Ci przeciwników o 2 ligi wyżej ? Nie no spoko xD Od niedawna zacząłem patrzeć na dywizje ma normalkach.

A czemu jak grasz takie mecze to nie narzekasz? Pokazales brazom co to znaczy prawdziwy gold tier, co nie?

­

Widzisz moje statystyki a widzisz statystyki kolegów z teamu ? jest różnica pomiędzy goldem III a Diamentem III xD

Opublikowano

aha czyli zawsze na normalnych draftach dobiera Ci przeciwników o 2 ligi wyżej ? Nie no spoko xD Od niedawna zacząłem patrzeć na dywizje ma normalkach.

­

Widzisz moje statystyki a widzisz statystyki kolegów z teamu ? jest różnica pomiędzy goldem III a Diamentem III xD

to tylko normal game.. ja miejac unrankeda dostawalem master tiery / diamenty 1-3 w enemy / swoim teamie..

Hello there.

Opublikowano

xD na normalach jest losowe dobieranie, zamiast sie cieszyc, ze mozesz sie czegos nauczyc to ty placzesz. I jeszcze sprawdzasz na stronie ktora nie podaje dobrego mmr (nie ma takiej), moze masz duzo wygranych normali.

Opublikowano

Ja bym sie cieszył, bo grając z takimi ludźmi i wygrywając z nimi po jakimś czasie sporo się możesz nauczyć :)

Opublikowano

Dobiera ci diamenty bo to byl normal, ja mam d5 i ostatnio dostalem 3x d1, master i challenger w enemy na normalu

I nie ma czegos takiego ze poziom w goldzie jest wyzszy niz w platynie.

Opublikowano

xD na normalach jest losowe dobieranie, zamiast sie cieszyc, ze mozesz sie czegos nauczyc to ty placzesz. I jeszcze sprawdzasz na stronie ktora nie podaje dobrego mmr (nie ma takiej), moze masz duzo wygranych normali.

Mam 966 wygranych normali 892 przegranych wiem, że więcej uczysz się grając na trudniejszego przeciwnika ale nie gram jak diament wiec proste, że przegram grając na takiego gościa z tym, że na normalu testuje czampy, runy, masterki. takie rzeczy....

Opublikowano

normlane posiadaja wlasne elo, tak jak rankedy. kiedys gralem tt i dobralo mi challengera do teamu, czasami na normalach jakis master tier w enemy­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...