Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przywrócić usunięty system Android?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zaktualizować swojego androida do: klk­ i usunął mi się system xD, otóż nie mogę teraz wgrać tych plików a z telefonu zrobiła mi się cegła... jak naprawić pomocy! Htc one s <ten s4 xD>

Opublikowano

Wgrać nowy system. Jeśli masz dostęp do recovery to po prostu pobierz oryginalny system na swój telefon w formie zip, zrób w recovery factory reset i wgraj. Jeśli go nie posiadasz to musisz wgrać programem od HTC, który takowo na pewno istnieje i ma taką opcję.

Opublikowano

Wgrać nowy system. Jeśli masz dostęp do recovery to po prostu pobierz oryginalny system na swój telefon w formie zip, zrób w recovery factory reset i wgraj. Jeśli go nie posiadasz to musisz wgrać programem od HTC, który takowo na pewno istnieje i ma taką opcję.

noo wszystko jasne tyle, że w temacie telefonów jestem od neidawna i za bardzo nie ogarniam o czym mówisz... Mam zainstalowane twrp i odblokowany bootloader ale nie mogę wgrać żadnych plików na telefon. Ba nie wiem ja kzainstalować room, bez dostępu do telefonu

­

Opublikowano

Wyłącz telefon po czym wciśnij "Power i Vol +" puścić Power gdy się włączy tel, teraz trzymamy tylko Vol + aż do uruchomienia recovery- sposób wejścia do twrp

Mam rozumieć, że odblokowales bootloader i system ci się zepsuł, ta? To normalne.

Opublikowano

Wyłącz telefon po czym wciśnij "Power i Vol +" puścić Power gdy się włączy tel, teraz trzymamy tylko Vol + aż do uruchomienia recovery- sposób wejścia do twrp

Mam rozumieć, że odblokowales bootloader i system ci się zepsuł, ta? To normalne.

nie, przy próbie wgrania androida 4.4.4 po wyczyszczeniu danych porpzez twrp usunęły się pliki systemu przez co nie mam systemu ani możliwości komunikacji PC -- telefon, przez co nei mogę wgrać plików xD

­

Opublikowano

Nie można usunąć systemu, można go tylko skasować/formatować, obraz jego zawsze jest oryginalny w pamięci bez względu na rom jaki wgramy. Z powodu modyfikacji nie masz tylko możliwości dostępu do niego. 

Masz na XDA jak flashować uceglony ( miejmy nadzieję że robisz tylko źle a nie uwaliłeś bootloadera ).

Jeśli masz dostęp do TWRP wgraj tylko sam np CM 11/12 bez ggapsów , CM13 nie wgrywaj. 

Podłącz pod USB telefon ,

zainstaluj sterowniki ( poszukaj sobie ) są na necie albo w programi edo obsługi telefonu  :

w TWRP -> MOUNT  ->  Disabled/enabled MTP po tym powinno być widać pamieć wewnętrzną na którą wgrasz zipa romu np  CM12  ściąg ostatni jaki jest nawet rozwojową http://download.cyanogenmod.org/get/jenkins/163626/cm-12.1-20160530-NIGHTLY-ville.zip

Odepnij USB i flash zipa. 

W razie problemów podpinasz pena na OTG z wgranym flashem i montujesz pen. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie można usunąć systemu, można go tylko skasować/formatować, obraz jego zawsze jest oryginalny w pamięci bez względu na rom jaki wgramy. Z powodu modyfikacji nie masz tylko możliwości dostępu do niego. 

Masz na XDA jak flashować uceglony ( miejmy nadzieję że robisz tylko źle a nie uwaliłeś bootloadera ).

Jeśli masz dostęp do TWRP wgraj tylko sam np CM 11/12 bez ggapsów , CM13 nie wgrywaj. 

Podłącz pod USB telefon ,

zainstaluj sterowniki ( poszukaj sobie ) są na necie albo w programi edo obsługi telefonu  :

w TWRP -> MOUNT  ->  Disabled/enabled MTP po tym powinno być widać pamieć wewnętrzną na którą wgrasz zipa romu np  CM12  ściąg ostatni jaki jest nawet rozwojową http://download.cyanogenmod.org/get/jenkins/163626/cm-12.1-20160530-NIGHTLY-ville.zip

Odepnij USB i flash zipa. 

W razie problemów podpinasz pena na OTG z wgranym flashem i montujesz pen. 

nie mogę wgrać tego zip'a do telefonu. tak jakby nie widzi telefonu, podpinam, wchodzę w mount, wyłączam a potem włączam mtp, chce przeciągnąć zip do pamięci wewnętrznej no i wyskakuej kominikat "urządzenie zostało odłączone od komputera"

­

Opublikowano

@f5 błagam o pomoc, wgrywałem kernel programem kernel flash i niby wyskoczyło "okay" ale i tak nie działa telefon ^^­

Opublikowano

chyab jednak nie, po podpieciu telefonu do komputera wyskakuje napis, że urządzenie nie działa prawidłowo... Posiadam system w10, a czytałem że inni też taak mają na windowsie 10. Jeżeli jest jakis sposób dajcie znać ^^

Opublikowano

To szukaj innych, masz google wystarczy wygoglować albo poszukać na forum XDA czy android.com.pl  jakichkolwiek przynajmniej, masz ich kilka. Któryś może będzie działał. 

Opublikowano

Nic mu się nie pokaże, póki nie ma sterowników.

Sterowniki zainstalują się automatycznie jeśli do komputera podłączymy urządzenie bez sterownika. W przypadku telefonu, niepowodzenie instalacji sterownika i tak pozwoli na otwarcie danych telefonu

Jeśli to prawidłowe sterowniki to nazwa programu powinna być htc driver

Opublikowano

Nie zainstalują się bo telefon nie działa a windows nie posiada do większości urządzeń nawet uniwersalnych ( np tylko prawie w 100% wspiera Lumie ) , musi ściągnąć jakiekolwiek inne sterowniki które umożliwią mu dostęp do fasboota i flashmode itp.  

Po to jest ich kilka by sprawdzić który zadziała w jego konfiguracji sprzętu i systemu. 

Jak pisałem wcześniej, wystarczy odwiedzić jakiekolwiek forum co podałem i jest WSZYSTKO z opisami nawet. 

Opublikowano

dostęp do telefonu jest, sterowniki niby dobre, chce wgrać­ do telefonu obraz systemu jednak:

C:\Users\Gucio\Desktop\andro>adb push cm-12.1-20160530-NIGHTLY-ville.zip /sdcard

/
error: device unauthorized.
This adb server's $ADB_VENDOR_KEYS is not set
Try 'adb kill-server' if that seems wrong.
Otherwise check for a confirmation dialog on your device.

C:\Users\Gucio\Desktop\andro>

jakieś porady?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...