Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdrapywanie rozstępów - chłopak...

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie może mi coś stać jak będę sobie rozdrapywał rozstępy na brzuchu  i na bokach bo dla mnie to jest wstydliwy problem i chce je zlikwidować a niewiem czy moze mi sie cos stac jak rozdrapie do krwi  . Wiem ze tu nie jest nikt lekarzem ale no moze ktos bedzie wiedzial bo sie dowiedzialem ze jest na cale zycie a operacje sa kosztowne mój wiek to 17 lat , waga 102 kg wzrost 180 , wiem że mam nadwage tydzien temu wzialem sie za odchudzanie ale czy to zejdzie ? ja chcialem sobie nozem to wyciac ale niechce potem umrzec czy cos .  z gory dzieki

Opublikowano

Raczej zdrapanie ci nic nie pomoże. Gdyby to było takie proste to nikt by tego sobie nie usuwał jakimiś specjalistycznymi metodami.

A nawet jeśli by ci się udało, to zostaną ci blizny po cięciu nożem. Wtedy to będzie twój wstydliwy problem.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Samo z siebie nie zejdzie, blizny tak czy siak będziesz miał. Jedynie możesz to operacyjnie usunąć, nie ma żadnych maści na to skutecznych itd. 

Opublikowano

ehh szkoda ... że tylko operacyjnie , a rodzicie mowia ze schudne to zejdzie ale  widocznie nie.

Opublikowano

Jak dobrze zadbasz o skórę, to będą mniej widoczne. Nawadniaj się, ćwicz regularnie (zadbaj o elastyczność skóry). Nie znikną bez drogich zabiegów, ale na pewno trochę zbledną :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Czemu 17 letni osobnicy potrafią być aż takimi debilami wtf

"tydzien temu wzialem sie za odchudzanie ale czy to zejdzie ? ja chcialem sobie nozem to wyciac ale niechce potem umrzec czy cos ."

Wcześniej nie zauważyłeś, że jesteś gruby? Skoro miałeś na tym punkcie kompleksy to można było działać od razu, a nie dalej tyć.

Z resztą, 102kg przy 180 cm to wystarczy ~15kg schudnąć co daje z 5 msc diety, ale tragedia lol, nawilżanie i natłuszczanie skóry nie jest trudne, blizny zawsze będą widoczne, tylko że mniej

Masz prawie 18 na karku, a problemy jak 13 latka, którą zaczynają obgadywać koleżanki z klasy xD 

graphic.png

Opublikowano

Czemu 17 letni osobnicy potrafią być aż takimi debilami wtf

"tydzien temu wzialem sie za odchudzanie ale czy to zejdzie ? ja chcialem sobie nozem to wyciac ale niechce potem umrzec czy cos ."

Wcześniej nie zauważyłeś, że jesteś gruby? Skoro miałeś na tym punkcie kompleksy to można było działać od razu, a nie dalej tyć.

Z resztą, 102kg przy 180 cm to wystarczy ~15kg schudnąć co daje z 5 msc diety, ale tragedia lol, nawilżanie i natłuszczanie skóry nie jest trudne, blizny zawsze będą widoczne, tylko że mniej

Masz prawie 18 na karku, a problemy jak 13 latka, którą zaczynają obgadywać koleżanki z klasy xD 

Poprostu wczesniej nie przywiazywalem uwagi na to i mowiłem że przejdzie ale nie i ostatnio zaczelo mi to przeszkadzać...

Opublikowano

@up rozstępy może mieć każdy, jeśli zaczynasz ćwiczyć na pełnej^ to też idzie złapać rozstępy np. na plecach.

@top Nic nie przejdzie jeśli się to ma w dupie, teraz jest za późno i będziesz z tym żyć, straszny problem...

graphic.png

Opublikowano

ja mam rozstępy na plecach ( dolna) część i kolana i dupa a wage mam 70kg ..  mówią że za szybko rosłem i osobiście mam to koło dupy jak wyglądam, ważne że jestem i żyje inni mają gorzej, szkoda zycia na kompleksy, jak chcesz chudnij nawet nie dla samego wyglądu ale dla zdrowia :P

Opublikowano

Ja też miałem rozstępy na plecach ale nie z nadwagi a zbyt szybkiego wzrostu. Zaczęło się w gimbazie i były to blizny dosyć spore natomiast 5 lat później czyli teraz nie pozostał po nich absolutnie żaden ślad. Nie robiłem nic, po prostu skóra sama się zregenerowała. Być może jest szansa, że jak będziesz chudł w umiarkowanym tempie to też jakoś te rozstępy się wchłoną.

Cyrk.png

Opublikowano

Z tego co Slyszalem glownie rozstępy mają dziewczyny np po ciazy. Nie slyszalem, aby miał to chłopak.

Cos Ty, wiesz w ogole co to rozstepy? Moj brat ma na bicku nawet. (nie, nie klul doopy, ale byl chudziutki, a gainerami dowalil konkret mase). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Głupoty pieprzycie. Rozstępy miałem zarówno na plecach jak i na bicepsach, żeby się tego pozbyć należy pić dużo wody, oraz kupować maści, można je dostać w każdej aptece jako maści na rozstępy, tubka prawie 50zł, około 2 tubki i pozbyłem się rozstępów, choć tania sprawa to nie jest, pomaga.

Srij9JT.png

Opublikowano

Rozstępy nie znikną, bo to blizny po zbyt szybkim rozciągnięciu się skóry. Jak schudniesz to również nie znikną, to dość powszechny problem, ale można go zminimalizować, są różne maści dla ciężarnych kobiet w sklepach kosmetycznych na rozstępy, one je wybielą, więc nie będą praktycznie widoczne.

Jeżeli chcesz je usunąć całkowicie to zostaje tylko operacja. Wydaje mi się, że nie jest to jakiś straszny problem, dużo większym jest skóra po odchudzaniu, dlatego jeżeli zacząłeś się odchudzać to rób to z głową i powoli.

Btw. Co do pytania czy można je rozdrapywać to odpowiedz sobie sam, bo to chyba nie wymaga zbędnego komentarza, są one głęboko umiejscowione w warstwie skóry, rozdrapanie nie pomoże, a jedynie może pogorszyć problem ze skórą.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Jak schudniesz to przestaną być widoczne, będą, ale na prawdę będzie trzeba się z bliska parzyć aby je dostrzec. W dobrym momencie wziąłeś się za odchudzanie. Bo potem byłoby gorzej.

Opublikowano

XDDD boże k***a ciągle te tematy na mpc mnie dziwią. Rozstępy ciężko usunąć (to tak jakby kobieta po ciąży wracała do pięknego brzuszka). Zaakceptuj siebie albo powiedz matce może coś poradzi

Opublikowano

Boże, jakie tu pierdolone imbecyle odpowiadają na takie pytanie. xD  Rozstępy powstają wtedy kiedy skóra nie zdąży się "rozciągnąć" przy szybkiej zmienię masy/wzrostu ciała :) Tak więc rozstępy mogą powstać przy zarówno szybkim wzroście lub nabraniu zbyt dużej masy ciała w krótkim odstępie czasu. Skóra po prostu pęka, a to co wtedy postawie to zwyczajne blizny zwane rozstępami bo są bardzo charakterystyczne. Po pierwsze jeśli zauważyłeś u siebie rozstępy to pierwsza rzecz jaką musisz zrobić to ocenić "świeżość" rozstępów. Jeśli mają intensywny kolor czerwony/bordowy/fioletowy lub nawet brązowy to znaczy ze są świeże i tu najlepiej sprawdzi się mocne nawilżanie - oliwkami dla dzieci, balsamami, tłustymi maściami. Nie polecam kupować cudów na blizny lub rozstępy bo to zwyczajnie są tłuste kremy, tylko z podpisem że na rozstępy ^^. Jeśli mają mniej intensywny kolor lub są już wyblakłe to nic już z tym nie zrobisz. Cóż, rozstępy po jakimś czasie same wyblakną i się zmniejszą. Ale pozbyć się nie pozbędziesz ich nigdy. Można je jedynie pomniejszyć laserem ale to kosztowna sprawa, a i tak nie znikną całkowicie. Ja tam swoje rozstępy lubię. Wyglądają jak małe błyskawice xD

Opublikowano

Nic samemu nie rob , jeszcze czegos sie nabawisz . Jedyna metoda to cwiczenia + dobre jedzenie zminimalizuje widocznosc. Ja na szczescie zadnych nie mam ,ale to jest naturalne , skora potrzebuje czasu zeby sie przystosowac. Tak to jest jak ktos sie gwaltownie odchudza albo przybiera na wadze. Jak ktos chce bardzo szybko zbudowac troche miesnia tez skora sie rozciaga. A pozatym to proponuje troche wziasc sie za siebie i bedzie dobrze.

@Edit 102kg przy wroscie 180 , to masz niedowage jakas.

Opublikowano

Nawet, jeżeli rozstępy nie są już świeże, to nadal warto natłuszczać je i nawilżać. Zapobiegnie to narastaniu ich ilości/powierzchni (?), w przypadku, gdyby jednak nie udało Ci się stracić na wadze. Jeżeli skóra będzie odpowiednio zadbana, to ich widoczność minimalnie się zmniejszy.­ Wycinanie nożem potraktuję jako nieudany żart i nie skomentuję.

Ja tam swoje rozstępy lubię. Wyglądają jak małe błyskawice xD

Tygrysie paski. :D

c:

Opublikowano

Zartowalem ziomek , nie sluchaj loszek . Nozyk i jedziesz.

Opublikowano

rozstępy po smarowaniu maścią tak jak w moim przypadku zniknęły PRAWIE WCALE, więc to średnia metoda. po prostu przed spaniem posmaruj się taką oliwką i coś tam zejdzie, ale tak naprawdę prawie w ogóle. 

rozstępy ma każdy, więć nie musisz się tego aż tak bardzo wstydzić, chyba że są duże, to fakt musisz o to dbać z kremami etc. ja np. mam od szybkiego rośnięcia, bo rok temu miałem jeszcze coś koło 170, teraz mam 193/4 i dalej rosnę, więc wyobraź sobie jak wyglądają moje plecy. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ja mam rozstępy na plecach ale walę to bo mam jeszcze blizny po trądziku i ogólnie idealny nie jestem ale do diabła rozdrapywac albo wycinać sobie rozstępy?! Idź już lepiej do dermatologa...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...