Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boosting karalny?

Elfinonnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę w imieniu kolegi, aczkolwiek sam jestem ciekaw. Mój znajomy chciałby dobrze rozpocząć grę kupując boosting na pierwsze placementy tak, aby wygrac ich więcej, niż sam by mógł. Ale ostatnio jest sporo banów na boostowane konta. Jaka jest szansa że włapie bana?

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Trudno powiedzieć, istnieje szansa na fale banów za boosting, na zostanie zraportowanym podczas gry itp. Szansa zawsze jest ale to zależy bardziej od ludzi których trafisz w lobby. Dodatkowo może zagrać te mecze teraz, a karę dostanie za kilka miesięcy.

Potwierdzę to co mówi Kerri. Za pierwsze przyłapanie na boostowaniu jest 2 tygodnie + odebranie wszelkich nagród za wcześniejsze sezony oraz wyzerowanie obecnej dywizji (bez MMR).

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Malutka, w s5 pomagalem paru kolegom wbic dywizje na koniec sezonu, robilem staty 30/2, wygrywalem 15 gier pod rząd, wyzywali mnie od bosterow, ze mam reporta  a bana nie dostalo zadne z 3 kont.

Za bostowanie z tego co wiem najpierw jest na 2 tyg, pozniej perm (nie jestem pewny)

Opublikowano

To nie fair. Przecież równie dobrze mogłem grać u kogoś innego w domu...jaki maja dowód że to elo boosting

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Jest karalne, owszem, ale szansa na bana jest znikoma. Nie musisz się o to obawiać.

Dla boostowanego:

2 tyg. ban + wyłączenie nagród za ten sezon

Opublikowano

Jest karalne, owszem, ale szansa na bana jest znikoma. Nie musisz się o to obawiać.

Dla boostowanego:

2 tyg. ban + wyłączenie nagród za ten sezon

Dla osoby, która boostuje również jest taka sama kara.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Skąd wiedzą że to boosting? K***a, równie dobrze mogłem siedzieć u cioci, i na jego laptopie grać z kuzynem....

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Skąd wiedzą że to boosting? K***a, równie dobrze mogłem siedzieć u cioci, i na jego laptopie grać z kuzynem....

Przypuśćmy, że osoba ma 45% winratio gra only supporty i tu nagle z dupy 85% winratio na midzie Cassiopeia, adc Lucian, staty po 10/2 i keruje wszystkie gierki. Wyszedł mu z golda V powiedzmy do diamentu V. Coś dziwnego?

Sprawdzą po ip, i pewnie konta też z tego ip?

@Dakos

? Podałem tylko przykład. Sam zboostowałem kiedyś kilkanaście kont i ani ja ani inni nie dostali bana, więc ogólnie mają na to wywalone.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Sprawdzają gdzie grana była większość meczy, po czym patrzą gdzie ostatnio grano. Ogólnie tak jak kolega wyżej, jeżeli masz kiepskie win ratio i powiedzmy grasz only top, i nagle 20 meczy wygranych pod rząd, znacznie większa farma, lepsze statystyki i win ratio 90% to coś jest nie tak. Tym bardziej jak nagle z boostowanego ip nagle znowu wrócisz na ten stary i powiedzmy zaczniesz grać średnio. Znajomy dostał bana, ale nie za boostowanie tylko jak to mu napisali "sprzedaż konta" bo koleś mu boostował chyba 3 tygodnie, i oni gdzieś po 2 się połapali, a różnica w umiejętnościach również była olbrzymia, to dostał bana za dzielenie konta czy coś takiego :>

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Mala szansa , z powodu brakow dowodow. Jedynie jakas rozmowa , bo przeciez nagle koles mogl sie tak wziasc za siebie ze zaczal grac dobrze. Wiem ze praktycznie niemozliwe ale raczej szansa na bana znikoma.

Opublikowano

@Panowie up

Nie da się czytać tego, naprawdę.

@topic

Szansę na bana masz zerową, musiałbys więcej kont boostować - jeżeli już dostałby twój kolega masę reportów o boosting i sprawdzili by to ip, to po pierwsze sprawdzają gdzie ip "boostera" jeszcze bylo logowane - widnieje tylko jedno konto [main boostera] no więc ["aha u cioci grali we dwójkę"] nic nie możemy zrobić.

Riot łapie prawdziwych boosterów np. tych z lol-academy, gdzie na jedno ip loguję się w przeciągu miesiąca parę kont, potem kolejnego miesiąca jeszcze inne konta - wtedy po prostu każde konto na którym się logował booster dostaje punishment'a. 

Opublikowano

Mala szansa , z powodu brakow dowodow. Jedynie jakas rozmowa

Przecież nikt nie będzie z nim rozmawiał na ten temat, dostanie to dostanie i nawet się nie odwoła.

Opublikowano

Wiekszosc profesjonalnych graczy zwiazanych  z lolem , mialo doczynienia z boostingiem i nigdy bana nie wylapali za . Zawsze szlo odwolanie i byl unbanned.

Zeby dostac bana za takie cos to naprawde trzeba sie postarac.

Opublikowano

Tak, boosting jest i będzie karalny. Psuje on grę i wyważenie rozgrywek, tak samo jak smurfing.

Każde wejście z innego adresu IP i wygraniu kilkudziesięciu gier pod rząd przy znacznym skoku umiejętności, może zaowocować banem na wszystkie acc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...