Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid/Top

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko !

Otóż wbiłem z brązu 5 do silvera 5 i potrzebuje nowych picków na topa bądź mida, gdyż te linie preferuje. Posiadam Fizza, LB, Zeda, Yasuo, Akali ale są to postacie które zawsze są banowane w tych dywizjach. Potrzebuje coś z dobrym przytupem i mobilnością. Mam Kassadina i gra mi się nim wyśmienicie, lecz powoli zaczyna mi się nudzić nim grać. Na Topa zawsze pickuje Nasusa, który już mi sie tak znudził, że nim po prostu żygam. W sumie, lubie nim grać, bo to postać pod late game, z przytupem i nie do zaje***** gdy się dobrze nastackuje.

Na Topa równiez mam Irelie, Gnara, Riven, pantheon, teemo, volibear, lecz nie zadowala mi gra tymi postaciami.

Myśle nad zakupem na mida Taliyah bądź Azira
Zaś na Topa Illaloi bądź Nautiliusa

Proszę o pomoc :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Azira raczej na ten poziom nie kupuj, co do Taliyah najmniejsze win ratio w grze ;_:

Na topa illaoi spoko po tych zmianach dobrze sie gra, polecam :>

U mad m8?

Opublikowano

Azir na silverki? Nie nie nie nie. Nie ogarniesz.

Na mida szczerze polecam Taliyah, postać jest wyśmienita, a to win ratio za sprawą tego, że postać ma ciekawą, nową i trudną mechanikę. Azir też miał winratio gówna i wszyscy mówili jaka to słaba postać, a teraz jeden z najlepszych picków, ale trzeba ogarnąć. Jeśli jednak boisz się Taliyah, spróbuj zagrać Viktorem. Po zmianach jest mega potężny oraz jest mega fun z gry nim.

Na topa jak powiedziałeś Illaoi będzie wyśmienita, patrząc na to, że Silver to Silver, a buffy dały jej dużo dpsa. Oprócz Illaoi mogę polecić ci Rengara, lecz jest to mega ryzykowny i trudny pick, gdyż Rengar na topie rozwali wszystko, ale jest tam mega trudny i mega trudny ma start. Nie oczekuj, że po 10 grach Rengarem na topie zrobisz dużo, trzeba poświęcić trochę czasu, a wtedy rozwalisz tam wszystko bez wysiłku.

Opublikowano

Na topa oczywiście Jax,świetny push,tankowaty,obecnie silny jeśli masz dużą przewagę w goldzie,apc i adc bez ucieczki ma na combo czasem autoatak 1-2 aby skończyć,Brakuje mu tylko jakotakiej ucieczki jedynie Q do miniona lub Q+ward

Na mida oczywiście katarina jedna z najłatwiejszych apc,Na 6 zaczyna się w sumie gra starasz się dopadać enemy pojedyńczo bo jeśli władujesz combo i nie zabijesz nikogo jesteś martwy,też brak jakotakiej ucieczki tylko E+ward,minion,sojusznik,tak jak u jaxa ucieczka zależy od tego czy mamy warda więc warto w krzaki stawiać w miarę możliwości pinki aby ten jeden ward był w zapasie.

Opublikowano

Na topa oczywiście Jax,świetny push,tankowaty,obecnie silny jeśli masz dużą przewagę w goldzie,apc i adc bez ucieczki ma na combo czasem autoatak 1-2 aby skończyć,Brakuje mu tylko jakotakiej ucieczki jedynie Q do miniona lub Q+ward

Na mida oczywiście katarina jedna z najłatwiejszych apc,Na 6 zaczyna się w sumie gra starasz się dopadać enemy pojedyńczo bo jeśli władujesz combo i nie zabijesz nikogo jesteś martwy,też brak jakotakiej ucieczki tylko E+ward,minion,sojusznik,tak jak u jaxa ucieczka zależy od tego czy mamy warda więc warto w krzaki stawiać w miarę możliwości pinki aby ten jeden ward był w zapasie.

Jax i Katarina praktycznie co druga gra banowani xD

Taki silver :v

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

To może graves na topa ? Harras przy farmie,spory dmg,ma ucieczkę,można łatwo ograć enemy E+R,Myślę że rzadko banowany na silverkach.Jedynie co boli to przeładowanie i papier w early na typowego tanka może być ciężej

Opublikowano

To może graves na topa ? Harras przy farmie,spory dmg,ma ucieczkę,można łatwo ograć enemy E+R,Myślę że rzadko banowany na silverkach.Jedynie co boli to przeładowanie i papier w early na typowego tanka może być ciężej

Również Banowany, co 2/3 gra, takie silver xD

Kupiłem Taliyah, narazie nie ogarniam jej W, ale myślę, że się kiedyś nauczę

Temat do zamknięcia :)

34xi1itwtu8v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...