Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zaczynać przed dodatkiem Legion ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym się was zapytać czy warto zaczynać grę przed wejściem dodatku , ostatnio dużo grałem na serwerach prywatnych ale czas przyszedł czas zagrać na globalu. Za niedługo 2 miesięczne wakacje , teraz koniec roku także będę miał dużo czasu wieczorem czy też rano na progierki , i tu pytanie do was czy lepiej teraz kupić wowa + 2 miechy abonamentu , czy poczekać do wyjścia dodatku , i czy wgl według was opłaca się kupować ten dodatek ? 

Opublikowano (edytowane)

W multikinie do biletu na seans "Warcraft: Początek" będą dodawać kod na battlechest wowa (czyli 30dni grania oplacone już). Obejrzysz film i za "darmo" przetestujesz globca. 

Także bardziej opłaca się iść na ten film (znajomy tak chce zrobić), bo i tak battlechest zawiera wod. Ale lepiej spytaj ich sam co zawiera ten kod co mają dodawać do biletu.

Edytowane przez valadares
Opublikowano

Moje psuedo przemyślenia opieram tylko na dwóch zapowiedziach Legionu. Jako, że w wowa przestałem grać dość dawno, także lepiej będzie jak inny się wypowiedzą (mimo coś tam napiszę).

Na pewno na globalu jest lepiej niż na privach, jeśli chodzi o ilość ludzi + jakość działania - tylko tyle wiem  ;) .

Generalnie Legion ma być takim swoistym powrotem do korzeni (TBC - jeśli chodzi o klimat).

Na plus:

• Nowa klasa Demon Hunter, która ma mieć chain quest jak wprowadzony death knight w wotlk. 
  • Dodanie artefaktów (broni, którym można modyfikować wygląd, perki wykonując questy). 
  • System rang w pvp (im wyższa ranga, tym nowe perki, mounty, skórki do artefaktów) - zachęca do gry pvp. 
  • Nowe insty i raidy (podobno raid będzie miał kilka mozliwości wykonania). 
  • "Szafa, czyli coś w stylu transmogów. 
  • Nowy teren -Broken Isles.
  • Przebudowany system profesji (recki za questy). Skałki nie będą już znikać po wykopaniu. 
  • Powrót dropów z mobów.

Na minus na pewno zakony (odpowiednik garnizonu w wod, przez który sporo graczy siedziało tam zamiast w mieście np przed ah). Niby zostają dodane rzeczy, które zachęcają do gry (questy: na bronie, recki; nagrody za gre w pvp), ale Blizzard w nowym dodatku dalej stawia na casualową grę, przez co traci cały czas graczy.

Paradoksalnie Blizzard "zabija swoją kurę znosząca złote jajka" ( wow), swoją maniakalną wręcz chęcią zdobycia jeszcze większej ilości graczy, czyli sprawiając by produkt stał się bardziej przystępny dla zwykłego zjadacza klawiatury i myszki, czyli na ową "casualowość". I właśnie przez ową "casualowość" (rany, ale masakracja języka polskiego) stracił miliony graczy. Pamiętam jak za czasów Wotlk (uważanego za ostatni "bastion starego wowa", czyli przed casual) mieli 12.5 mln aktywnych graczy, a teraz ile? 5.5 mln? Tyle to mieli w "połowie" Vanilli. Liczba graczy wzrasta przy każdej premierze nowego dodatku (ciekawość ludzka - bo nowy content), ale nie zmienia faktu, że właśnie prawie jednostajny spadek zaczął się z końcem wotlk, czyli wprowadzeniem cataslysmu. Przepraszam, rozpisałem się nie na temat.

Niestety obawiam się, że będzie tak jak z WoD: mnóstwo ludzi wróci do wowa (podczas premiery 10mln graczy, ale liczba ta szybko spadła do 5.5mln) ze względu na premierę nowego contentu, ale gdy minie początkowy zachwyt nowym dodatkiem, to znowu odejdą.  :)

Możliwe, że się mylę, ale skierowałeś do mnie pytanie, to odpowiadam (jak powiedziałem głupoty to poprawcie mnie, dawno nie grałem w wowa  xD)

Najlepiej jak byś sprawdził tą promocje w multikinie i zobaczył, czy te nowsze dodatki się Tobie spodobają.

Opublikowano

Myślę że zobacze jak wygląda teraz wow i albo kupie abonament na wakacje , albo kupie dodatek i tedy abonament ale dziękuje za bardzo długą i fajną wypowiedź :) 

Opublikowano

Najlepiej właśnie będzie, przetestować teraz global (na przykład podczas tej akcji: kod na battlechest razem z biletem na film w multikinie). Z zapowiedzi Legionu można wywnioskować, że nie będzie on się diametralnie różnić w rozgrywce od WoD, także teraz można śmiało sprawdzić, czy aktualny dodatek (i ten "przyszły") Tobie podpasuje, skoro do tej pory grałeś na privach (czyli pewnie starszych dodatkach). Przez 30 dni battlechesta powinieneś wyrobić sobie zdanie, czy warto zostać na globcu i szykować się na kupno Legionu, czy jednak wrócić na "stare śmieci" (czyli starsze dodatki).

Opublikowano

A no przecież jest jeszcze trail do 20 lvl , to mogę zobaczyć jak się gra teraz , pewnie wielką różnicę poczuje z wotlka na Warlords of Draenor , a z tego co wiem to pvp ma się diametralnie zmienić ale to jeszcze zobaczymy ale dzięki wielkie za odp. może kiedyś pogramy wowa :)

Opublikowano

A Burning Legion ? Słyszałem że serwer "opanowany " przez polaków ? Wie ktoś jak tam wygląda balans Horda/przymierze ? Czy jest dobra ekonomia ?

Opublikowano

A Burning Legion ? Słyszałem że serwer "opanowany " przez polaków ? Wie ktoś jak tam wygląda balans Horda/przymierze ? Czy jest dobra ekonomia ?

Horda > Sojusz. Tak prezentuje się zaludnienie na onionie wśród Polaków. Jeżeli chcesz zagrać jako aliant to idź na Defias Brotherhood. Tak czy inaczej serwer sprowadza się do wyboru gildii ze względu na cross-realm, więc możesz też poszukać ludzi na innych światach.

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie "polskie" serwery mają gównianą eknomię. Polecam silvermoona outlanda draenor ravencrest argent.

Btw na blu nic nie zarobisz. Tam tylko jest hajs z cata raidów i garrisonu. gram na silvermoonie craftuje wszystkie itemy dostępne z profesji (mam BS i LW) zarabiam dziennie 20-100k. Mój rekord to 107k. Na blu ani jeden item by sie nie sprzedał dlatego bo Polacy nie lubią wydawać kasy na ah. Hajs jedynie wydają na token.

Edytowane przez trolingpl

Opublikowano

Dzięki za informacje bo myślałem żeby na burning legion zacząć czy coś :P , a na europejskich serwerach kosztuje teraz token , czy to zależy od realmu ?