Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Immortal23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko,

Gram od niedawna w H1Z1 (głównie BR) ogólnie lootowanie dobrze mi idzie itp. Najgorszym problemem jest strzelanie/celowanie. Jaki konfig (celownika oczywiście) polecacie? Jaka jest balistyka/dynamika strzelania? Gdzie trzeba celować na daleko? Ogólnie powiedźcie mi jak strzelać żeby zabijać. :) 

Opublikowano

Żeby dobrze strzelać w h1z1 trzeba mieć trochę doświadczenia. Celownik wybierz sobie taki, na którym najwygodniej Ci się będzie grało. W grze jest coś takiego jak opad kuli oraz czas lotu kuli. Czyli np.

• Do celów znajdujących się w dalekiej odległości musisz strzelać trochę wyżej, im dalej jest cel tym wyżej celujesz.
  • Żeby trafić w poruszające się cele np. samochody musisz odpowiednio wyprzedzić strzałem gdzie będzie pojazd, czyli celujesz przed pojazdem. Do tego dochodzi odległość oraz prędkość poruszania się pojazdu czyli im dalej i im szybciej porusza się pojazd tym większe wyprzedzenie strzału wykonujesz.

Te wymienione wyżej zasady łączą się, czyli jak np. koleś biegnie w jakieś tam odległości to nie dość, że musisz celować wyżej to jeszcze z wyprzedzeniem  :v

Tutaj masz takie 10 minutowe poradniki. Jak nie umiesz angielskiego to powiedz, może uda mi się znaleźć coś polskiego.

Mogę jeszcze dodać, że przy strzelaniu snajperką jak trzymasz shift to Ci celownik tak nie lata, możesz jeszcze dodatkowo kucnąć lub położyć się.

Opublikowano

Ogólnie angielski tak średnio rozumiem bo nasz nauczycielka do kitu, ale jakoś tam zrozumiem. Gdybyś znalazł coś po polsku byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Nic lepszego chyba nie znajdę, nie ma przybliżeń (prędkość odtwarzania możesz sobie ustawić w filmiku) ale może uda Ci się coś dopatrzyć  :v

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemaneczko,

Gram od niedawna w H1Z1 (głównie BR) ogólnie lootowanie dobrze mi idzie itp. Najgorszym problemem jest strzelanie/celowanie. Jaki konfig (celownika oczywiście) polecacie? Jaka jest balistyka/dynamika strzelania? Gdzie trzeba celować na daleko? Ogólnie powiedźcie mi jak strzelać żeby zabijać. :) 

@(...) jak strzelać żeby zabijać. :) - Celnie kolego :> a tak poważnie, w tej grze przynajmniej dopracowane jest to, że strzał w głowę to faktycznie strzał w głowę, który zadaje więcej obrażeń w porównaniu do innych części ciała, no chyba, że ktoś ma hełm :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@szymeczek123 W H1Z1 Kotk nie ma zombie, kiedyś był tryb hardcore gdzie można było ja znaleźć ale zlikwidowali go ze względu na małą popularność. Teraz zombie można znaleźć tylko w H1Z1 Just Survive. 

Jeżeli chodzi Ci o ćwiczenie celności to wystarczy, że będziesz cały czas grał i nie chował się po kątach tylko strzelał do ludzi ile się da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...