Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

"Microsoft windows przestał działać"

vUq.!

Pytanie

Opublikowano

Wczoraj Tata mnie woła że mu nie działa laptop, po jego uruchomieniu pokazuje się pusty pulpit jedynie z paskiem na dole i nic nie da się zrobić, po kliknięciu w dowolne miejsce wyskakuje okienko "Microsoft Windows: aplikacja nie odpowiada. Jeśli zaczekasz program może ponownie zacząć odpowiadać" Czy chcesz zakończyć ten proces? Pytałem się to powiedział ze nic nie ściągnął, laptop ogólnie służy jedynie do pracy, przeglądania Internetu czy zdjęć... Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Zależy mi na czasie ponieważ jutro wyjeżdżam a potrzebnyjest do pracy. Windows 8.1

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uruchom w trybie awaryjnym F8 przy starcie lapka  i próbuj odzyskać albo przywrócić. 

Ostatecznie jak się nie uda system od nowa wystarczy postawić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tylko ze w win 8 nie ma tej opcji z awaryjnym uruchomieniem pod klawiszem f8... Można jedynie w opcjach laptopa to zrobić A ja tego nie zrobię...

Opublikowano

Ciekawe, 99.9999999 % użytkowników ma a ty nie masz... 

To sobie załatw płytkę i z niej uruchom. 

Opublikowano

Spróbuj po załączeniu wcisnąć i trzymać SHIFT

W razie czego trzymaj go i wciskaj F8 

Opublikowano

nowe lapki mają recovery mode można go włączyć po przez ciągłe niewyłączanie i włączanie lapka w  czasie ładowania systemu.

Ja tak mam na lapku z win 8 

Opublikowano

To tylko płytka czy pen z systemem i botować, niektóre lapki tak mają że nie załączysz a to już wina Microsoftu i bootloadera który jest zjebany moim zdaniem 

Trzymanie SHIFT albo SHIFT + F8 to sposób napewno działający na większości komputerów i laptopach Lenovo czy HP, włacza się odzyskiwanie/przywracanie systemu czasem tryb awaryjny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...