Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[EB] Do jakiej rangi na lajcie do elobuddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam że jak kiedyś używałem LeagueSharp (jeszcze jak było free) to bez problemu wbijało się nim diamenta, a nawet wyżej

Jak jest z EloBuddy? 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Parę skryptów na pewno jest  fajnych i da się nimi carrować, a dojdziesz tam gdzie będziesz chciał o ile będziesz używał mózgu, największy problem z EB to spierdolony target selector ;P

Opublikowano

Jesli ogarniesz skrypt, ktory bardzo dobrze sie sprawdza i potrafisz z niego korzystać to mysle, że bez problemu diament.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Powiem tak, maina bez skryptów mam na D4, na tym gównie ledwo by pewnie sżło tam gry wygrywać, na smurfie tym dobiłem ledwo D5, teraz jak odkryłem PortAIO to co prawda nieco lepiej to działa, ale na oficjalnych skryptach to gówno to porażka. Jak jeszcze BoL był bardzo popularny przez Zwisa, to miałem pare kont w challengerze, tak samo jednego smurfa w challu na EUW miałem na L#. Serio, juz lepiej samemu grac niz na EB i to dosłownie, po prostu sobie na EB jakies utility skrypty zainstaluj jak pokazywanie wardów i CD przeciwników, evade samo na drawningu itp. a champem se sam grac, lepiej na tym wyjdziesz.

Opublikowano

Easy Challenger

Niby tak się pisze, ze easy challenger no ale tam mi coś słabo unika nie wiem czemu

To odpal Evade# lub Ezevade na PortAIO, trzeba sobie jakoś radzić. Na razie nie gram w nic, bo zbyt ładna pogoda na dworze, więc nie wiem jak z tymi aktualizacjami EvadeIC, dopóki nie ma większej aktualizacji, to używajcie skryptów do unikania spelli z PortAIO, działają tak samo jak na L#, więc spór pomiędzy efektywnością na EB, a tą na L# jest na tą chwilę bezsensowny.

eSwH2k3.png

Opublikowano

Muszę powiedzieć że ten Berbb jest bardzo błyskotliwy :) A jeśli chodzi o elobuddy to prediction jest całe do wymiany. Target Selector kiepski ? Jeśli dobry target jest poza zasięgiem a w zasięgu jest np. taric a do dobrego zasięgu brakuje 100 to będzie atakować tarica...

A dlaczego vayne, vladimir to dobre postacie dla eb ? Bo tutaj nie ma prediction i używa spell albo na target albo do konkretnej pozycji (np. do kursora myszki) bez jakichś wydziwień w słabym prediction. Prediction DO WYMIANY.

Do tego dodać słabą społeczność która dobrych skrypterów ma w d... i używa jedynie jakichś popularnych z pięknymi animacjami. Dziwne że eb słabe ? Nie dziwię się... Każdy dobry dev ma w d... taką społeczność, tworzy się skrypt i nikt go nie używa, a pełna masa zachwyca się jakimiś zepsutymi ale z piękną animacją w temacie.

Jakby berbb założył temat w eb to motywacja osłabła by mu szybciutko.

Ludzie doceniają dopiero jak się skrypt usunie wtedy zaczyna się płacz...

Opublikowano

Muszę powiedzieć że ten Berbb jest bardzo błyskotliwy :) A jeśli chodzi o elobuddy to prediction jest całe do wymiany. Target Selector kiepski ? Jeśli dobry target jest poza zasięgiem a w zasięgu jest np. taric a do dobrego zasięgu brakuje 100 to będzie atakować tarica...

A dlaczego vayne, vladimir to dobre postacie dla eb ? Bo tutaj nie ma prediction i używa spell albo na target albo do konkretnej pozycji (np. do kursora myszki) bez jakichś wydziwień w słabym prediction. Prediction DO WYMIANY.

Do tego dodać słabą społeczność która dobrych skrypterów ma w d... i używa jedynie jakichś popularnych z pięknymi animacjami. Dziwne że eb słabe ? Nie dziwię się... Każdy dobry dev ma w d... taką społeczność, tworzy się skrypt i nikt go nie używa, a pełna masa zachwyca się jakimiś zepsutymi ale z piękną animacją w temacie.

Jakby berbb założył temat w eb to motywacja osłabła by mu szybciutko.

Ludzie doceniają dopiero jak się skrypt usunie wtedy zaczyna się płacz...

Fajna wypowiedź, ja tylko dodam, że te nowe prediction zbliża się wielkimi krokami 85% hit rate inc.

Powinno przebić prediction z L#, no ale zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie.

Prediction które uczy się ruchów przeciwnika podczas gry, brzmi świetnie?

­

eSwH2k3.png

Opublikowano

Tak tylko że elobuddy prediction boryka się z innym problemem niż skuteczność. Dla Hitchance Medium bardzo często rzuca spella 5-10 sekund po tym jak target znajdzie się w zasięgu i spell jest aktywny. Do tego dochodzi to że podczas trzymania spacji bardzo często nie można rzucić spella manualnie.

Tu jest testowe prediction Q dla gravesa, jest błyskawiczne:

[dodać można sprawdzenie długości ścieżki target - path1, dictionary czy listę w animation albo Path event w zależności co szybsze, etc. - dobrze zaprogramowana logika może pomóc ale jeśli doda się zbyt wiele to trudniej nad wszystkim zapanować - np. można zaprogramować żeby Program uczył się ruchów przeciwnika - tu nie ma wiele możliwości Sprediction ma jedynie szybkość reakcji przeciwnika - nie ma czegoś takiego jak nauka w którym kierunku target skręca <wszystko jest przypadkowe i nie można tego przewidzieć - do tego przeciwnik może się nauczyć (mózg człowieka jest miliardy razy skuteczniejszy niż jakikolwiek program) że jeśli używa spella w danym kierunku to następnym razem będzie skręcał w innym> itd. - przyznam że to bezużyteczne :) To działa tak że jeśli przeciwnik szybko klika PPM to czasy będą mniejsze i tym samym prediction będzie bardziej skuteczne, a jeśli przeciwnik klika wolniej to będzie mniej skutecznie. To takie robienie pod publikę, gawiedzi się to podoba ale nic to nie zmienia w predicition :)]

Programik zrobiony w minutę więc nie ma do czego się przyczepiać :)

Spell.Skillshot Q = new Spell.Skillshot(SpellSlot.Q, 950, SkillShotType.Linear);

float laststop;

public Graves()
		{
			Game.OnTick += Game_OnTick;
			Obj_AI_Base.OnPlayAnimation += Obj_AI_Base_OnPlayAnimation;
		}

void Obj_AI_Base_OnPlayAnimation(Obj_AI_Base sender, GameObjectPlayAnimationEventArgs args)
		{
			var target = TargetSelector.GetTarget(950, DamageType.Physical);
			if (target.IsValidTarget() && sender == target && args.Animation == "Idle1")
			{
				laststop = Game.Time * 1000;
				Player.CastSpell(SpellSlot.Q, target.Position);
			}
		}

void Game_OnTick(EventArgs args)
		{
			if (Q.IsReady())
			{
				var target = TargetSelector.GetTarget(950, DamageType.Physical);
				if (target.IsValidTarget())
				{
					if (target.Path.Count() > 1 && Game.Time * 1000 > laststop + 200)
					{
						Player.CastSpell(SpellSlot.Q, target.Position + (((target.Path[1] - target.Position) / target.Path[1].Distance(target.Position)) * target.MoveSpeed * (0.25f + Player.Instance.Position.Distance(target.Position) / 1700)));
					}
				}
			}
		}
Opublikowano

Myślę, że to zależy od Twoich umiejętności. Musisz wiedzieć co, kiedy, jak robić. Tak przeciętnie to powinieneś mieć przynajmniej p3 wbitą. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...