Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby zasięg WiFi na iPhonie 5.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem nie dawno iPhone'a 5 16 GB . Używany raz od ziomka który ma serwis i naprawia tel bardzo porządnie. Moje pytanie, czy wie ktoś może od czego zależy słaby zasieg wifi na tym tel ? Moja siostra ma 5S nową nie ruszaną z mediaexpert i nie narzeka na niego. W domu ( ten sam router z którego ja korzystam ) od 2 do 3 kresek , ale głównie nie spada do 2. Ja natomiast mam od 1 do 2, nie spotkałem sie przez te pare dni abym miał chociaż na chwile 3 kreski ( no chyba, że usiąde centralnie koło routera ) Czytałem o tym dużo i ludzie sie skarżyli na system, niektórzy na antene, a niektórzy na obudowe... I po której stronie leży problem ? Bo nie wiem co mam zrobić, czy oddać go na gwarancje do serwisu czy kombinować z ustawieniami coś. Ale jest jeszcze jedno, moja mama ma LG K10 i mówi, że zamula jej wifi na tel a dane wgl. Pomoże ktoś ? Sprawa dość ważna :) !

b_560_95_1.png

Opublikowano

Router masz daleko od siebie (ile ścian)? 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

2 sciany, moja siostra w tym samym pokoju tez na ip5 ma full kreski,a router lezy na lozku w drugim pokoju, pomiedzy pokojami kuchnia jest.
Wiec nie rozumiem, antena do wymiany, naprawy ? Bo nie wiem czy zawozic na gwarancje tel.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Już jedno świadczy o tym że był serwisowane od kogo go kupiłeś, sam nic nie zrobisz by poprawić zasięg bez otwierania  i sprawdzenia właściwego montażu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dobra,dzieki wielkie za wszystkie odp. pomoce ;)
Telefon idzie na gwarancje w tym tyg.
Do zamkniecia ;)

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...