Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

m_yaw na "Stretched"

bezprondi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc,  Słyszałem że na rozciągniętej rozdzielczości zmianiamy nasze m_yaw na "m_yaw 0.0165"   niby jest to bardzo powszechne.. to dlaczego Pro playerzy. grający na stretched mają m_yaw domyślne ?  ( 0.022 ). Wie ktoś coś na ten temat?

Opublikowano

Graj tak jak ci odpowiada, a nie jak ktoś inny sobie wymyślił. Jeśli na domyślnej wartości dobrze ci się strzela to nie zmieniaj, jeśli nie to zmień na 0.0165 i zobacz czy będzie lepiej, jak nie to sam coś kombinuj :P

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Dzięki ziomek za odpowiedź.. obecnie jestem w supreme na 1.5k hours... gram jak chcę, ale poprostu ciekawi mnie to czemu tak jest.. :D   może ktoś inny zna odp.

Opublikowano

Każdy ustawienia ma inne, najczęściej dopasowane pod siebie a nie kogoś. Spytaj któregoś z pro playerów do czego służy komenda m_yaw. Nie każdy pro player będzie o tym wiedział, bo ta komenda nic nie wnosi do gry. Tak samo mógłby ktoś Ci napisać że gra z sensem 4 i 1k DPI to najlepsza opcja na np. 4:3 stretched. To podobno niweluje te poruszanie się poziome ( góra / dół ) które na stretched podobno jest jakieś dziwne. Ja jak grałem na stretched tego jakoś nie zauważyłem ( przynajmniej rzadko ) i dlatego nie bawiłem się m_yaw :p

Opublikowano

Zostaw tak jak jest, zmieniając to według redditowych speców można sobie zjebać pamięć mięśniową ;d 
każdy praktycznie ma to samo m_yaw, "NiKo" gra na rozciągniętym ekranie i tego również nie ruszał :)
Swoją drogą sam się tym bawiłem i nie polecam, wróciłem do "Domyślnego m_yaw"

L2P E1 PLZ :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...