Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dostać S na koniec meczu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym poradniku przedstawię na swoim przykładzie w jaki sposób jestem w stanie otrzymywać S praktycznie co mecz.

Nie gram supportami oraz ADC, a wydaje mi się, że na ADC też się będzie sprawdzać mój schemat. 

Tak więc mając:

Przynajmniej 100 farmy.

Od 2 do 3x więcej zabójstw niż śmierci - a najlepiej w ogóle nie umierać.

Przynajmniej kilka asyst.

Mieć wkład w pushowaniu turretów (Zawsze staram się przepushować 2 turrety).

Jeżeli grasz Junglerem staraj się jak najwcześniej przejmować swoje cele - Smoki, Herald.

W praktycznie każdym przypadku gry na Topie/Midzie/Jungle'i dostawałem range S.

W skrócie wystarczy grać perfekcyjnie i wyjdzie na to samo.

Wydaje mi się, że przyda się to ludziom którzy nie rozumieją, że nie ma "sposobów" na dostawanie wysokiej rangi za darmo, jednak trzeba trochę pouważać. :)

518831445005751729602.png

Opublikowano

Sratatutatu, mając 70 farmy, 6 killi, 2 zgony i 11 asyst dostałem S-, przy czym skrzynkę. Mało zgodny z prawdą poradnik.

Zgodny z prawdą :)

lucyfergif.gif

Opublikowano

Sratatutatu, mając 70 farmy, 6 killi, 2 zgony i 11 asyst dostałem S-, przy czym skrzynkę. Mało zgodny z prawdą poradnik.

Zgodny z prawdą :)

Jak punkt pierwszy (skoro 1 to chyba najważniejszy) niezaliczony, 70 farmy..

Opublikowano

Nie wiadomo nigdy ile trzeba mieć farmy, czy to skaluje się z długością gry (raczej tak), czy to zależy od odpowiedniej liczby śmierci w stosunku do teamu i enemy...

Najlepiej mieć stosunek killi do deathów co najmniej 3:1, farma 200. Ja tak zawsze miałem S. :P

Ale wiadomo - nie ma jednoznacznej odpowiedzi. :/

Opublikowano

Możliwe, że to co napisał autor ma w sobie choć trochę prawdy. Problem jednak jest w tym, że Rito nie przemyślało tego całego systemu oceniania graczy. Bohaterom wsparcia głównie wystarczy duża ilość asyst oraz jak najmniejsza ilość zgonów. Zupełnie inaczej traktowani są inni bohaterowie, którym jest nieco trudniej zdobyć najwyższą ocenę.

Weźmy jako przykład jedną z moich gier, którą rozegrałem wczoraj jako Shen. Jak wiadomo Shen to bohater, który powinien być tarczą dla swojej drużyny. Nie jest to jego jedyna dobra strona. Potrafi on też bardzo dobrze wspierać swoich sojuszników na co pozwalają mu jego umiejętności. Był to wyjątkowy mecz jakiego nie miałem od bardzo długiego czasu, ponieważ mi oraz mojej drużynie szło na tyle dobrze (albo przeciwnikom źle :)), że rozumieliśmy się bez komunikacji. Nie dość, że robiłem to co powinienem czyli "Tankowałem Demejdż" to jeszcze ratowałem cały czas moją drużynę przy czym czasem musiałem przypłacić za to swoim życiem, lecz lepiej żeby zginęła jedna osoba niż cztery, prawda? Grę zakończyłem ze statystykami scoreboardicon_score.png3/4/30. Co mnie zaskoczyło na koniec? Moja ocena wynosiła A-. Było to bardzo dziwne, ponieważ obrońcy chyba nie zostali stworzeni do zabijania a do pomagania drużynie w inny sposób niż eliminacja wrogów.

Jak dla mnie system ten powinien być bardziej dopracowany, ponieważ na bohaterach wsparcia można praktycznie co mecz dostawać ocenę S co w przypadku innych bohaterów jest nie wykonalne. Dodam też, że długość meczu również nie ma znaczenia w tym jaką ocenę dostaniemy, ponieważ im gra trwa krócej tym mniej osób dostaje ocenę S. Według mnie są ustalone jakieś inne zasady zbliżone do tego co napisał autor.

Opublikowano

Nie do końca mnie ten Twój poradnik przekonuje.

8a94adee3724444eb12626fc53679f98.png

Oboje rozwaliliśmy po 1 turrecie, asystowałem przy dwóch, on akurat nie wiem, ale wątpię, żeby więcej ode mnie. Dodatkowo zabiłem smoka.

Padał jak gówno, rzucał się solo na pięciu. Jedyne co ma lepiej ode mnie to farma, moja dość słaba, ale sporo gankowałem.

Rezultat?

Cho: A

Darius: S

Wyjaśni mi ktoś? :D

giphy.gif

Opublikowano

Nie do końca mnie ten Twój poradnik przekonuje.

8a94adee3724444eb12626fc53679f98.png

Oboje rozwaliliśmy po 1 turrecie, asystowałem przy dwóch, on akurat nie wiem, ale wątpię, żeby więcej ode mnie. Dodatkowo zabiłem smoka.

Padał jak gówno, rzucał się solo na pięciu. Jedyne co ma lepiej ode mnie to farma, moja dość słaba, ale sporo gankowałem.

Rezultat?

Cho: A

Darius: S

Wyjaśni mi ktoś? :D

Szczegół w tym, że w pierwszym zdaniu zaznaczyłem w jaki sposób ja starałem się grać, to nie są jakieś flatowe wymagania do S'ki.  Jak dla mnie gdybyś miał te 100+ farmy to byś miał S'ke. Często na leblanc mi się zdarzało mieć ~80 farmy, bo zazwyczaj roamowałem całe życie i zbijałem kille (ginąc może 1 - 2 razy na cały mecz) na bocie a później to już w ogóle nie farmiłem tylko latałem za fragami i zostawało to w okolicy 80-90 na koniec gry i też dostawałem A/A+. Wydaje mi się też, że jednak 100 farmy to mogłoby być minimum jakie trzeba mieć żeby do tej S'ki dojść. Anyway, ja już w lola nie gram, odkąd wróciłem do doty to jednak lol wygląda dla mnie jak demo moby. :DD

518831445005751729602.png

Opublikowano

Ranga S i wyżej daje pewnie wtedy gdy będziesz miał proporcjonalnie więcej killi, asyst i farmy niż inny gracz, który właśnie gra tą postaciom na tej samej linii.

mogNI2J.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak to działa nie znam się.

Grałam ap asią na topie (miałam 5 primejd więc luzik arbuzik)

W pewnym momencie (po tym jak ostro nafidowałam enemi topera)  stanełam sobie na respie i po prostu wraz z ezem rzucaliśmy naszymi erkami.

Gre skończyłam z beznadziejnymi statami a wiecie co jest najlepsze?

S- i skrzynka

PS Liczy się że to było na urfie?

Opublikowano

Oceny dostaje się po porównaniu gry z resztą gier danym championem na danej pozycji. Często granymi championami ciężej wbić S/S+, od siebie polecam zagrać na niecodziennej pozycji, mniej osób w ten sposób grało=większa szansa na S/S+.

Opublikowano

Oceny dostaje się po porównaniu gry z resztą gier danym championem na danej pozycji. Często granymi championami ciężej wbić S/S+, od siebie polecam zagrać na niecodziennej pozycji, mniej osób w ten sposób grało=większa szansa na S/S+.

Tutaj kolega ma trochę prawdy, ponieważ sam to przetestowałem ze znajomym.

On grał bardzo popularnym Zedem w swoich grach, a ja grałem Kassadinem. Wiadomo - Kassadinem praktycznie nikt już nie gra, bo ludzie mówią, że jest za słaby i nigdy nie wejdzie w metę... Dziwne, bo w Silverze nie wiedzą jak na to gówno grać, ale mniejsza - Rozegraliśmy 10 gier tymi jednymi postaciami. Graliśmy jak najlepiej. Ja dostałem na 10 gier Kassadinem 4 Oceny S-...

Odziwo znajomy grający Zedem dostał tylko dwie...

Wydaje mi się, ze ciut w tym prawdy jest, że granie mniej popularnymi postaciami zwiększa szansę na S'ke ;-)

34xi1itwtu8v.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chyba wszyscy zapomnieliście o tym, że przy ocenianiu gracza, pierwsze na co zwraca uwagę system, to jak poszło innym osobom z waszego regionu grając wybranym przez was bohaterem. Idąc dalej, na nic wam kdr rzędu 2.0, 3.0 z farmą na poziomie 300 csów, kiedy 90% osób osiąga podobne wyniki ;)

Poradnik bezużyteczny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak tylko dorzucę od siebie - polecam popatrzeć na DMG Done/Taken w zależności od rangi :) 

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...