Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś piszczy w komputerze

KibiXe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem zasilacz Antec vp 500 i chłodzenie spartan 3 lt he1012.Przyswłuchując się bardziej wydaje mi się,że to zasilacz bo przed kupnem tych dwóch częsci nic nie piszczało a to piszcenie jest takie jak odstraszacz na komary taka apliakcja na fona i to taki dzwięk,że uszy bolą.

Opublikowano

może to piszczące cewki? czasami się zdarza w zasilaczach.

zobacz

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

oddaj na gwarancję, przecież kupiłeś co nie? nie warto grzebać w środku, bo można jeszcze coś popsuć + tracisz gware. 

warto przysłuchać się, czy to na 100% zasilacz.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Z tym,że mój brat nic nie słyszał a ja słysze to cały czas,moze mam wrazliwe uszy czy cos a jak oddam na gwarancje nie usłyszą i oddadzą spowrotem więc na gwarancje nie bardzo zresztą musiałbym daleko odsyłać.

Opublikowano

Wysyłasz, że piszczy cewka, oni to odkręcają i sprawdzają czy wszystko ok. Nie mogą chyba tak zrobić, że nie słyszą i oddają...

Opublikowano

Wysyłasz, że piszczy cewka, oni to odkręcają i sprawdzają czy wszystko ok. Nie mogą chyba tak zrobić, że nie słyszą i oddają...

Nie wiem ale sam mogę coś zrobic?

Opublikowano

No i pomyśl co możesz sam zrobić, jeżeli nie grzebać w środku. Nie wiem jak tam działa gwarancja, ale na 70% jestem pewny, że po otwarciu zasilacza a zwłaszcza kombinowania z nim traci się gwarancję.

Poczytaj w necie konkretnie, ja nie chcę wprowadzać w błąd. Ludzie z tego co gdzieś czytałem leja lakier i niby jest cicho, ale to by trzeba poczytać jak to odpowiednio zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...