Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzony pendrive

Kapej138

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na Wielkanoc dostałem w prezencie NOWEGO (specjalnie pisze by rozwiać problemy) pendrive 16 gb.

Przez jakiś czas działał on normalnie (prędkość zapisu i odczytu w normie, nie było też problemu z odpalaniem gier z niego), lecz od kilku dni zaczęły się robić problemy.

Jak podłączam pendrive, windows sugeruje że pendrive jest uszkodzony bądź działa nieprawidłowo.

Test zapisu z pendrive na komputer przeszedł pozytywnie (47 mb/s), lecz gdy już chcę ten sam plik zapisać spowrotem na pendrive, plik zanim zostanie rozpoczęte kopiowanie, musi "zaczekać" ok 1,5 minuty, by zacząć zapisywać plik z prędkością 100-200 kb/s, i spada do 0.

Nie raz było tak, że kopiowałem pliki, prędkość spadła do 0, i po pół minuty pokazało błąd odczytu nośnika, a pendrive samodzielnie "podłączył się jeszcze raz".

Mam paragon on pendrive i zawsze mogę go wymienić, lecz wole zaczekać i spytać się co mogło się zepsuć i dlaczego tak robi.

@edit: zapomniałem dodać, że miniaturki plików (w sensie zdjęć, gier itp.) ładują się bardzo wolno.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Peny się psują a dlaczego to pytaj producenta. Wymień, następny też może sie zepsuć niewiadome kiedy

Równie dobrze może to być problem systemu i sterowników jeśli pen na USB3 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Testowałem dopiero co na starym laptopie bez 3.0 i działał tak samo, tylko troszku wolniejszy był przesył.

W poniedziałek podjadę i postaram się zamienić pendrive.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...