Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polecicie jakieś dobre książki?

Megocki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar zakupić sobie coś do poczytania. Może polecicie mi coś dobrego z nowości. Interesuje mnie wszelaka tematyka, jednak najbardziej coś związanego z fantastyką, wymyślonymi światami, realiami itp. 

Mogą być nowości ewentualnie coś starszego, lecz co jest warte przeczytania.

@Edit

Ps.

Widziałem, że sporą popularnością cieszy się seria "Wiedźmin Tom 1 - Ostatnie życzenie" oraz "Pomnik cesarzowej Achai. Tom 5", może ktoś obeznany mógłby podpowiedzieć, od której książki zacząć daną serię, by nie kupić tych książek bezsensownie. 

Opublikowano

Polecam serię Doktryna Śmiertelności, przyjemnie się ją czyta i może ci przypadnie do gustu nie będę ci tu opisywał bo opisy na innych stronach znajdziesz ;) 1 cz. Się nazywa: w sieci umysłów :)

Wysłane z mojego PSP3504DUO przy użyciu Tapatalka

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Osobiście polecam autora książki "Dziedzictwo", którym jest Graham Masterton.

Przeczytałem kilkanaście jego tytułów i jestem zadowolony. Oczywiście są to książki o motywie z horrorów. 

Opublikowano

,,Wayward Pines". Seria naprawdę godna polecenia :) Wiele razy może Cię zaskoczyć.

Nigdy nie przeczytałam tak świetnej książki, chociaż mam za sobą kilkadziesiąt serii. 

Niestety nie nadaje się dla osób poniżej 13 roku życia. Sceny erotyczne i czasem można się nie połapać w fabule. 

Opublikowano

Idź od razu we władcę pierscieni- po kolei.

Ew możesz zacząć od Hobbita ^^

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Widziałem, że sporą popularnością cieszy się seria "Wiedźmin Tom 1 - Ostatnie życzenie" oraz "Pomnik cesarzowej Achai. Tom 5", może ktoś obeznany mógłby podpowiedzieć, od której książki zacząć daną serię, by nie kupić tych książek bezsensownie. 

Miecz Przeznaczenia oraz Ostatnie Życzenie to zbiory opowiadań, które nie mają znaczenia w sensie chronologicznym. Przed nimi jest jeszcze opowiadanie ,,Droga z której się nie wraca", które jest o rodzicach Geralta.

Po opowiadaniach jest pięcioksiąg : Krew Elfów --> Czas Pogardy --> Chrzest Ognia --> Wieża Jaskółki --> Pani Jeziora. Po samym pięcioksięgu jest jeszcze opowiadanie ,,Coś się kończy, coś się zaczyna".

Oprócz tego wszystkiego jest jeszcze całkiem niedawno wydany Sezon Burz, który rozgrywa się prawdopodobnie po opowiadaniach 2 zbiorach opowiadań.

Opublikowano

Zanim umrę – Jenny Downham
Bardzo biała wrona – Ewa Nowak
Wszechświat kontra Alex Woods – Gavin Extence
Look – Sophia Bennett
Zabłądziłam – Agnieszka Olejnik
Okularnica – Elżbieta Wojnarowska
13. poprzeczna - Małgorzata Gutowska-Adamczyk

Pretty Little Liars. Kłamczuchy – Sara Shepard
Wybrani – C.J. Daugherty
Password – Mirjam Mous

Opublikowano

Wiedźmin cała saga

Wszystkie książki Asimova i wszystkie ksiązki Philipa K. Dicka.

RAsfepN.png
Opublikowano

John Green - Szukając Alaski albo Papierowe miasta

pisze to jako ktoś kto nie ma w zwyczaju czytać książek, tak te były inne, wzruszające

Ale nie fantastyka to odpuść sobie i idź Harrego Pottera

Opublikowano

Seria Joe Devera o samotnym wilku przeczytałem wszystkie i stwierdzam że jest super 

Najbardziej lubiane przeze mnie to: ,,Jaskinie Kalte'' i ,,Otchłań Zagłady'' oczywiście wszystko tego autora kupowałem je kilka alt temu w empiku po 30 zł za jedną jak jesteś ciekawy ceny :)

Opublikowano

Silmarillion Tolkien

Silmarillion>Reszta książek Tolkiena

cała seria "Cykl demoniczny"

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Ja tak z innej półki to polecę dwa kryminały "Krwawy Orzeł" Craig Russell'a oraz "Hipoteza zła" Donato Carrisi. 

Może to nie fantastyka ale opisy chociażby wyjętych z klatki piersiowej płuc są według mnie interesujące. 

Obie książki wydawały mi się wciągające, trzymały w napięciu i byłam wciąż ciekawa jak się zakończą. 

­

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...