Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która gra lepsza ?

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem H1Z1 King Of The Kill. I teraz nie wiem, czy kupować tą grę, czy kupić Rust'a (kiedy spojrzałem na wymagania, to chyba się rozmyśliłem :v), czy też HurtWorld. W HurtWorld'a grałem i mi się spodobał, ale podobno teraz wyszło tyle aktualizacji, że gra jest bardzo trudna. Więc co byście mi polecili ? Głównie chodzi mi o to, żeby któraś z tych gier po zakupie szybko mi się nie znudziła, więc jestem przekonany do H1Z1.

258241432985440392180.png

Opublikowano

To zależy na jakiej rozgrywce Ci bardziej zależy.

• H1Z1: King of the Kill - Dynamiczna rozgrywka. Lądujesz, znajdujesz broń/pojazdy/inne potrzebne Ci przedmioty i idziesz się strzelać. Ostatni żywy wygrywa (Chyba, że grasz z zespołem). Szybko mi się nie znudziła bo to dej pory w to gram a minął już prawie rok odkąd ją mam.
  • H1Z1: Just Survive - Gra jest dużo wolniejsza, wszystko jest ciężej zdobyć, dodatkowo w następnej aktualizacji usuną możliwość wytwarzania amunicji do broni co utrudni grę jeszcze bardziej. Samemu można coś ugrać ale jest bardzo trudno, najlepiej jest grać z kolegami. System budowania baz jest trochę słaby, jak napadną na Twoją bazę to prawdopodobnie stracisz wszystkie zdobyte przedmioty czyli, musisz zaczynać od nowa. Co jakiś czas jest reset serwerów.
  • Rust - Dawno w to nie grałem więc nie wiem ile się zmieniło. Wiem, że ta gra ma fajny system budowania baz ale strasznie nie podobał mi się system walki. Gra jest w miarę łatwa ale też najlepiej grać z kolegami. Tak jak wyżej, jak napadną na Twoją bazę stracisz większość przedmiotów i też są resety serwerów.

H1Z1 jest jeszcze w alfie więc nie jest dopracowany, tak samo jak optymalizacja gry, która na tę chwilę jest słaba. Producenci gry powiedzieli, że wydajność wzrośnie wraz z przyjściem nowej mapy Z2 (czyli za około 3-4 miesiące).

Nie wiem jak z optymalizacją Rusta na obecną chwilę bo jak mówię dawno w to nie grałem.

Opublikowano

Aha, ok dzięki za opinię.

Żeby mieć przynajmniej trochę fanu z grania w hurta musisz mięć przynajmniej 2 osoby, bo gra samemu jest po prostu nudna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie H1Z1 Just Survive z racji tego, że coś co tam osiągasz jest w miarę trwałe w przeciwieństwie do KoTK, który jak dla mnie szybko się nudzi. Widać, że kolejnymi aktualizacjami coraz mniej błędów, więc w mojej opinii wszystko idzie w dobrym kierunku :>

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem H1Z1 King Of The Kill. I teraz nie wiem, czy kupować tą grę, czy kupić Rust'a (kiedy spojrzałem na wymagania, to chyba się rozmyśliłem :v), czy też HurtWorld. W HurtWorld'a grałem i mi się spodobał, ale podobno teraz wyszło tyle aktualizacji, że gra jest bardzo trudna. Więc co byście mi polecili ? Głównie chodzi mi o to, żeby któraś z tych gier po zakupie szybko mi się nie znudziła, więc jestem przekonany do H1Z1.

Powiem Ci tak też mam bardzo dużo zamysłów związanych z tą grą. Powiem Ci tak wejdź sobie na YT, następnie obejrzyj sobie kilka osób który konkretnie w tą grę grają.

Dla mnie Rust odpada za powodu jak napisałeś wymagań systemowych

- Jeżeli chodzi o H1Z1 to moim zdaniem gra bardzo mocno naciągnięta zespołowo nie solo.

1. Survival - Powiem Ci tak gra bardzo ale to bardzo powolna. Czasami aby zdobyć coś ciekawego jak widziałem na YT nie wiem jak realistycznie chodzili po jakieś 3-4 godz i dopiero mogli zdobyć na prawdę ciekawy EQ.

2. Kill of the King - Tutaj powiem Ci szczerze że chyba na początek zbyt trudna gierka. Trzeba szybko wszystko ogarniać, gdzie co może leżeć jak szybko zabić gdzie i jak się poruszać bo inaczej DEAD.

Moim zdaniem na początek kup Survivala a następnie jeżeli spodoba Ci się gra to KotK.

Jeżeli chodzi o HurtWorda bardzo słaba gra jak dla mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...