Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepsi ADC

Kyosha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka. Nie grałem w LoL'a od bardzo dawna....i mam pytanko odnośnie top champ adc

Jakie adc są obecnie w mecie i sieją postrach?

Luci, ez, vayne trzymają się w tierach?

z góry dziaa za odp

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Lucian mój i większości graczy god tier, razem z Ezraelem naprawde pewny pick. Co do Vayne to ta postać chyba nigdy z mety nie wyjdzie kompletnie, jeśli ktoś ją wymasteruje no to jest naprawdę mocna. 

Opublikowano

Lucian teraz dostał nerfa, nie wiem czy będzie grywalny, ale pewnie z mety nie wyjdzie.

Ezreal dalej się trzyma, miło się nim gra.

PS:To też zależy kogo masz na supporcie i z kim się dobrze zgrywasz :P

9u2pvr.gif

Opublikowano

Lucian teraz dostał nerfa, nie wiem czy będzie grywalny, ale pewnie z mety nie wyjdzie.

Ezreal dalej się trzyma, miło się nim gra.

PS:To też zależy kogo masz na supporcie i z kim się dobrze zgrywasz :P

do gry wracam z przyjacielem, który dawniej mainował LB i fizza na supporcie (zanim one jeszcze były grywalne). Razem w duoQ wbiliśmy diaxa.

Lucian mój i większości graczy god tier, razem z Ezraelem naprawde pewny pick. Co do Vayne to ta postać chyba nigdy z mety nie wyjdzie kompletnie, jeśli ktoś ją wymasteruje no to jest naprawdę mocna. 

Vayne to mój dawny main-pick. Aktualnie planuję skupić się na lucianie, gdyż po kilku latach przerwy moja mechanika w dłoniach do najlepszych zapewne nie należy...a na mścicielke potrzeba nieco "szybkich paluszków".

Jeszcze jedno pytanko... Czy botrk nadal działa ? pasyw nadal jest tak bardzo OP jak w 2014r?

z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Lucian mocny, ostatnio dostal nerfa i ma dostac kolejne (pasywka nie bedze bil krytow) narazie jest nadal mocny ale jesli ten nerf przejdzie to raczej rip.

Ezreal pod murumane, gauntleta i botrka jest mocny (trinity po zmianach moze byc lepsze, trzeba sprawdzic)

Caitlyn - w late game kosmiczne krytyki (dzieki pasywce) + pulapki ktore daja dodatkowy range i dmg 

Jhin nadal jest ok

Sivir - mocna glownie przez swoje W ktore bije kryty

Vayne slaba nie jest za mocna tez nie.

Opublikowano

W sumie sam nie gram już od dwóch, trzech miesięcy skończyłem w wysokim diamencie, botrka nie widziałem, jeszcze przed zmianą guinsoo budowało się na takiego Luciana EsR, troche As, wskakiwał jakiś Hexdrinker. Jak teraz patrze po probulidsach to idą pod Armor peny, nie wiem może to teraz tak działa :p 

Opublikowano

czyli teoretycznie patrząc w przyszłość mainowanie ez'a aniżeli lucka będzie lepszym wyborem?

co myślicie na temat gry ez + rengar na bot line ? LB i FIZZ są już zbyt znane na tej pozycji i trzeba wykombinować jakiś "troll pick", który sprawdzi się tak samo jak tych dwóch magów 2 lata temu.

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Ale jak to ma działać gdy na przykład w drużynie przeciwnej będzie mobilny adc + janna. Granie na wyższym poziomie w late game bez supporta jest bez sensu.

Opublikowano

Ale jak to ma działać gdy na przykład w drużynie przeciwnej będzie mobilny adc + janna. Granie na wyższym poziomie w late game bez supporta jest bez sensu.

dawniej działało to tak, że kolega takim fizzem czy lb praktycznie sam zabijał przeciwne carry. Oznaczało to, że walka bez supporta może być wygrana, gdyż przeciwnik nie miał swojego carry (bądź ewentualnie carry musiał grać pasywnie / wycofać się).

Nie wiem jak to jest teraz z "metą" czy coś.

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Jinx utrzymuje się cały czas.

Na eza bym nie stawiał, ta postać to jedynie pod AP robi sieczkę.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Jinx utrzymuje się cały czas.

Na eza bym nie stawiał, ta postać to jedynie pod AP robi sieczkę.

Jinx prawie nikt nie gra, natomiast ezreal to god tier pick.

Opublikowano

na supporta polecam sorake albo janne bardzo dobre postaci a na adc polecam draven wczoraj z kolega gralismy to jako adc mial 31 kili i robił pente ja grałem soraka i nie bylo opcji zeby padl tak ze na koncu mial 31/0/2 (2 asysty bo mu z q waliłem i tak wyszlo ze padali ;>)

Opublikowano

Pomysle nad ezem. Kusi mnie ten pick niesamowicie

Na czym ma polegac mainowanie ez'a skoro ta postac jest dość latwa?

Mainowac mozna vayne, dravena czy kaliste ale ezrealem nie masz takich mozliwosci outplay'u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...