Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie płyt z grami PS3

arni1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym najlepiej czyścić płyty blurey z grami ps3 tak żeby zostały dobrze wyczyszczone nie zostawiało smug i nie uszkodziło nośnika?.(Pytam się ponieważ dostałem płyte z grą a na niej pełno tłustych odcisków).

Opublikowano

Ja po prostu na nią chucham i wycieram o spodnie/koszulkę, ogólnie jakiś materiał.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja po prostu na nią chucham i wycieram o spodnie/koszulkę, ogólnie jakiś materiał.

Raczej chuchanie za bardzo nie pomoże na tłuste odciski na płycie.Tak można czyścic płyte jak jest zakurzona.Może pomógłby płyn do mycia okien albo płyn do czyszczenia monitorów ale nie wiem czy nie uszkodzi warstwy płyty.

Opublikowano

najprostsza metoda to moczysz wacik kosmetyczny w wodzie, leciutko przecierasz i potem wycierasz o koszulke zeby plyta nie byla mokra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...