Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki - który serwer?

Avalione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, od jakiegos czasu szukalem interesujacego mmo i wybor padl na TERA. Czy ktos moglby mnie wprowadzic do tej gry? Z tego co czytalem inne tematy, ludzie radza wybrac serwer NA. Rzeczywiscie jest tam lepiej? Najbardziej preferowalbym kontakt przez pw na forum ewentualnie skype (ketrabson)

Opublikowano

Serwery NA jako-tako utrzymują stabilną ilość graczy. Czas oczekiwania na grupę do instancji i jest tak długi, ale na pewno krótszy niż na EU. Różnica czasowa to 6-8 godzin, więc grając dopiero wieczorem, spotyka się najwięcej ludzi. Wysokiego pingu nawet nie widać, kwestia dziesiętnych sekund.

Opublikowano

Grałem kiedyś wcześniej na EU, aż ludzie polecili mi przerzucić się na NA. Zdecydowanie polecam, ludzi więcej, czas kolejek krótszy, a i wydawca o wiele lepszy. Częściej spotkasz jakieś eventy, czy szybciej dostaniesz nowego patcha. Ping (przynajmniej u mnie) stałe 140, ale w sumie idzie się do tego przyzwyczaić i wcale nie jest tak źle. 

Opublikowano

Te "ułamki sekund" wpływają znacząco, jeśli idziesz w kierunku profesjonalizmu niż graniu 4fun. Granie lancem/archerem/zerkiem to męka na wyższym pingu tak jak w przypadku pve typu SSNM, HM, gdzie jak nie ogarniesz pory i godziny (xD) już cię nie będzie, co opóźnia zabicie bossa czy wipe. Tera jest wszędzie taka sama, najlepiej grać na KR :P Ci, co tak chwalą enmasse, niech wspomną o crashach serwera co tydzień itd. AV server wieje pustkami (2h w kolejce do CSa jako priest) podobnie w przypadku CH. To, że wszyscy lecą na darmowe kostiumy to nie znaczy jeszcze, że EU jest fuj i be. Przeszłam z NA na EU. Challenge jest, ale co to za fun, gdy ma się wszystko na tacy podane?

4gn9yu.jpg

tumblr |

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te "ułamki sekund" wpływają znacząco, jeśli idziesz w kierunku profesjonalizmu niż graniu 4fun. Granie lancem/archerem/zerkiem to męka na wyższym pingu tak jak w przypadku pve typu SSNM, HM, gdzie jak nie ogarniesz pory i godziny ( xD) już cię nie będzie, co opóźnia zabicie bossa czy wipe. Tera jest wszędzie taka sama, najlepiej grać na KR :P Ci, co tak chwalą enmasse, niech wspomną o crashach serwera co tydzień itd. AV server wieje pustkami (2h w kolejce do CSa jako priest) podobnie w przypadku CH. To, że wszyscy lecą na darmowe kostiumy to nie znaczy jeszcze, że EU jest fuj i be. Przeszłam z NA na EU. Challenge jest, ale co to za fun, gdy ma się wszystko na tacy podane?

Co do pierwszej części wypowiedzi możesz mieć trochę racji, aczkolwiek znam dobrych polskich zerków, lancków i archerów, którzy radzą sobie znakomicie nawet z takim pingiem. Chyba grałyśmy w inną TERA NA, bo nic mi nie wiadomo po pierwsze o crashach serwera co tydzień, ani tym bardziej o tym, że CH jest wyludnione (nie wiem, jak to wygląda na AV). Trzy najbardziej zaludnione serwery NA to w tym momencie właśnie MT, TR i CH. Błagam, Gameforge to koszmarny producent, prędzej czy później niszczy każdą grę.. TERA EU coraz bardziej przypomina rozgrywkę P2W, może nie bezpośrednio, ale ma się ogromną przewagę inwestując w IS, na NA się tego tak nie odczuwa. Do tego społeczność jest przyjemniejsza, mniej zawistna i newbie-friendly, a En Masse dba o swoich klientów i interesuje się swoimi serwerami, szybko odpowiada na wszelkie zgłoszenia no i, nie oszukujmy się, częste eventy też sprzyjają temu, że populacja utrzymuje się na tym, a nie innym poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...