Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z jasnością ekranu w laptopie

qAnimowany

Pytanie

Opublikowano

Witam.
Mam problem z jasnością ekranu w laptopie Asusa. Mianowicie używam Windows 10 64 bitowego, skróty FN + F5/F6 (Od rozjaśniania i przyciemniania) nie działają a działały ale ekran się nie ściemniał a przy zjechaniu poniżej 50% robił się czarny ekran. Teraz nie działają i dalej nie mogę ściemnić ekranu. Używam karty od AMD (Nie mogę zaktualizować Catalysta do najnowszego bo karta go nie obsługuje)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ustawiaj ręcznie bo nie masz softu do zarządzania tą funkcją. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Raczej nie , chyba że masz starszy soft do w7 albo w8 do obsługi klawiszy funkcyjnych klawiatury albo wydano już nowszy,poszukaj sobie w supporcie uaktualnień.
Program to ATKACPI 

Opublikowano

Ustawie ręcznie to będę miał czarny ekran i tego nie będę mógł przestawiać. Tak jak pisałem - poniżej 50% robi się czarny ekran a powyżej jest bez zmian jasności - cały czas mimo że zmniejszona jasność jest w 100% taka sama

Opublikowano

Coś Ci się zjebało, nic nie poradzimy. Oddaj kompa na gwarancję/do serwisu naprawczego. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Nic się nie zjebało chyba tylko ty zjebałeś post.

Problem jest w części laptopów z Windows 10, naprawiany jest uaktualnieniami systemu w miarę jak napływają zgłoszenia o problemach od użytkowników systemu czy producenta laptopa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...