Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer minecraft'a jak kiedyś...

Zagrałbyś?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrałbyś?

• Tak, chętnie.
      2
    • Zobaczę.
      3
    • Nie, wole nowsze wersje.
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;), nie było mnie tu jakiś czas i myślałem że już na zawsze zamknąłem temat jakim jest.. gra w minecraft, ale ostatnimi czasy jakoś przypomniały mi się czasy około pięć lat wstecz.. więc nie mogło mnie tutaj znów zabraknąć. ;)

Mianowicie chodzi mi o stworzenie w pełni dopracowanego serwera na wersję MC beta 1.7.3... oczywiście będziemy bazować na starych zasadach, klimatach czyli w pełni rozbudowany FreeBuild z dodatkami takie jak MobArena czy Capture The Flag (War).

Możecie pisać swoje przemyślenia, pomysły i zapraszam do dyskusji i współpracy. ;)

STARY KLIMAT GWARANTOWANY!!

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

To 1.7 w dodatku beta, ludzie hejtują zwykłe 1.7, bo "stare", a co dopiero z betą?

Nie przejdzie, według mnie przynajmniej.

Opublikowano

Szczerze.. liczę na normalnych graczy a takich pewnie nie brakuje.. trzeba iść na jakość a nie ilość. ;) Co mi da serwer na najnowszej wersji skoro w większości będą same dzieci co nie da już normalnej gry a serwer będzie jak każdy inny?

Opublikowano

Klimat tworzą gracze, a każdy serwer ma swój unikatowy. Nie możesz więc zagwarantować nam "starego klimatu", ponieważ każdy był inny a jaki on będzie zależy tylko w minimalnym stopniu od Ciebie, tworzy go społeczność. ;)

Opublikowano

Nic już nie będzie takie jak kiedyś, tego nie wrócisz, niestety.

Takie serwery cierpią też na syndrom wypalenia, czyli nawet jeśli ogarniesz dobrą reklame(co jest bardzo trudne) i na start uda Ci się zgarnąć tych 30 graczy. To po miesiącu i tak nie będzie tam grał nikt.

Lepiej robić takie serwery jakie wszyscy teraz robią, licząc na to że będzie fajnie. Ewentualnie iść grać na zagranicznych serwerach i mieć to w poważaniu.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Było wiele takich projektów. Żaden nie wypalił.

+= Wytapatane na Tapatalku. :3 ~Huawei Y635 L01 =+

Opublikowano

Kiedy ludzie zrozumieją, że wersja gry nie tworzy klimatu a gracze, którzy stali się strasznie toksyczni i najlepiej się gra z wyłączonym czatem. Ten "projekt" nie przejdzie i skończy jak każdy inny- jeżeli ktoś pogra to przez chwilę i wyjdzie z serwera nigdy nie wracając.

Opublikowano

Kto mnie zna ten wie że ja jeśli czegoś się chwycę to tak szybko się nie poddam. ;)
Co do tego klimatu to oczywiście masz rację ale ze strony organizacyjnej wszystko miałoby być przygotowane perfekcyjnie.

Opublikowano

Kto mnie zna ten wie że ja jeśli czegoś się chwycę to tak szybko się nie poddam. ;)

Co do tego klimatu to oczywiście masz rację ale ze strony organizacyjnej wszystko miałoby być przygotowane perfekcyjnie.

Ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz.

Tak samo jak nie trzaśniesz drzwiami obrotowymi, tak samo nie zrobisz serwera z wysoką liczbą graczy online na takiej wersji i nie powrócisz do starego klimatu. Tyle.

Chcesz? Rób. Każdy sam decyduje o tym jak marnuje swój czas.

5465845486.png

Opublikowano

Ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz.

Tak samo jak nie trzaśniesz drzwiami obrotowymi, tak samo nie zrobisz serwera z wysoką liczbą graczy online na takiej wersji i nie powrócisz do starego klimatu. Tyle.

Chcesz? Rób. Każdy sam decyduje o tym jak marnuje swój czas.

Uwierz mi, da się zatrzasnąć takimi drzwiami xD

sygnatura_mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...