Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kraków-zarobki/życie itp.

QuitS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest może ktoś kto mieszka w Krakowie i mógłby lub byłby w stanie wypowiedzieć się dość rzetelnie na temat życia w Krakowie podać jakieś plusy/minusy i czy ewentualnie warto zagnieżdżać się tam na dłużej ?

Opublikowano

-

smog,znieczulica,gangi narkotykowe,obozy wypoczynkowe dla kryminalistow

+

domy,ulice,internet,ludzie ktorzy udaja ze sa szczesliwi,rajdy na banki z policja

Opublikowano

Kraków jest miastem studenckim więc jeżeli masz większe ambicje, to polecam się zagnieździć. Osobiście w Krakowie mieszkałem i pomimo smogu, to nie wybrałbym innego miasta. Dlaczego? Bardzo dobre położenie, duża ilość młodych ludzi. Również stale rozwijająca się infrastruktura, miejsca pracy.

Minusem może być dalszy dostęp do morza, lecz alternatywą jest nieodległe Zakopane.

Jak czytam te posty wyżej, to widzę co telewizja i media społecznościowe robią z głowy młodego człowieka.

Opublikowano

gnije z teoretyków, wpierdol w krakowie to mit, co prawda patusy biegają z maczetami i napierdalają się, ale tylko między sobą. tak to dobry rynek pracy, ale cena nieruchomości jest na poziomie warszawy, wynajem pokoju jednoosobowego to około 700-800 złotych. najważniejsze jest chyba to, że kraków to kolebka kultury w tym guwnokraju, tutaj zawsze coś się dzieje, zawsze są koncerty, festiwale i wystawy. ktoś kiedyś powiedział mi że kraków jest najbardziej hipsterowskim miastem w polsce i coś w tym jest. ogólnie poza rynkiem i wawelem to bieda, w sensie brzydko, ale to wszędzie w polsce tak jest. oczywiście kraków>warszafka, która jest największą wsią w polsce.

//

no i masz tutaj najlepsze uczelnie w polsce

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

W miejscowościach pod Krk jest git jednak klimat w centrum mi nie podchodzi osobiście.

Robote znajść idzie a jeśli chodzi o zarobki to raczej zależy od pracodawców niż od tego gdzie praca się znajduje d:

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Hmm byłem już parę razy w Krk aczkolwiek z maczetami się nie spotkałem może to dlatego ,że starałem się nie zapuszczać w gorsze dzielnice.Swoją drogą jak czytam wypowiedzi niektórych to mam wrażenie ,że swoje opinię oparli tylko i wyłącznie na telewizji ,która nie do końca zawsze mówi prawdę ;).Co do nieruchomości to fakt ceny chociażby tego pokoju jednoosobowego są dość duże( dużą rolę odgrywa lokalizacja,standard itdp.) ,ale skoro są takie to i zarobki muszą być odpowiednio wysokie ,żeby dało się takie lokum wynająć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...