Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komanda /title i /title subtitle - jaka jest poprawna forma w minecraft 1.9

malixik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Tym razem pomęczę Was  komendą "/title i "

Dokładniej jak jej używać za pomocą skryptu,z pewnością ktoś wie w jakiej formie jej użyć w skrypcie.

execute command "title %player% subtitle {""text"":""MINECRAFT"",""color"":""gold""}"

A jak jej użyć w przypadku kiedy chciałbym aby połowa słowa minecraft była w innym kolorze ?

execute command "title %player% subtitle {""text"":""MINECRAFT"",""color"":""gold""}"

I tak jak wyżej, w jaki sposób napisać poprawnie /title subtitle aby wyraz składał się z różnych kolorów na przykład text1 - czerwony a  text2 - zielony.

Dodam, że generatory dostępne w internecie nie generują poprawnie tych komend pod wersję 1.9

Przykład komendy, która generuje błędy w konsoli:

Komenda:

title @a subtitle ["",{"text":"MINE","color":"yellow"},{"text":"CRAFT","color":"gold"}]

Konsola:

[22:02:37] [Client thread/INFO]: [CHAT] Can't understand this condition/effect: execute console command "title %player% subtitle ["",{"text":"MINE","color":"yellow"},{"text":"CRAFT","color":"gold"}]" (funkcje.sk, line 100: execute console command "title %player% subtitle ["",{"text":"MINE","color":"yellow"},{"text":"CRAFT","color":"gold"}]"')

Proszę o wsparcie osoby, które wiedza o co chodzi w temacie.

Opublikowano

Skrypt działa­ inaczej z racji tego, że Skript nie przyjmuje "" w wiadomościach jak i w execute command

send player title "&9HEY!" with subtitle "&7You rule!" for 10 seconds

i potrzebujesz SkRayFall. Pozdrawiam :]

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano
0,000001% szans / bez skrayfall

Sam nie korzystam z tego dodatku z racji tego, iż potrafię wykombinować sposoby. Ale nabijaczem postów nie jestem...

Radzę popróbować z 

make player execute command "title ..."

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano
0,000001% szans / bez skrayfall

Sam nie korzystam z tego dodatku z racji tego, iż potrafię wykombinować sposoby. Ale nabijaczem postów nie jestem...

Radzę popróbować z 

make player execute command "title ..."

No to właśnie o te sposoby ja się pytam w tym poście.

Głównie chodzi mi o to czy jest możliwość, użycia tej komendy na samym pluginie skript.

Jak pisałem wcześniej jest możliwe użycie tej komendy lecz nie wiem jak zrobić aby słowo było podzielone na dwa kolory.

Troszkę odpowiedziałeś nie w tym kierunku o co pytałem JimForce.

Opublikowano

@malixik innego rozwiązania akurat do tego nie znajdziesz ;/­

@malixik innego rozwiązania akurat do tego nie znajdziesz ;/­

Opublikowano

A wiesz może  jak tą komendę sformułować aby title było w jednej lini a subtitle w drugiej w skrypcie

przykład:

send player title "{@malixik}" for 5 seconds
send player title with subtitle "{@malixik}" for 5 seconds

Doszedł bym sam do tego metoda prób i błędów, ale skoro mam Ciebie nieznajomy przyjacielu  - znasz może stronę z konkretnymi komendami pod WildSkript, skRayFall, WildSkript

Opublikowano

komendami? czy dokumentacja?

https://njol.ch - dokumentacja ze strony twórca (strona twórcy njol)
https://skunity.com - łatwe wyszukiwanie + z ponad 10 dodatków dokumentacja!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...