Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra ADC gdy support jest słaby

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przychodze do Was z pytaniem, mianowicie od dłuższego czasu mainuje pozycje adc, ostatnio coraz większe problemy sprawiają mi supporty którzy nie mają zielonego pojęcia o tej pozycji, idiotyczne wymiany, 0 MPCforum'owania, i ciągłe 1v2. Jak grać kiedy na supporcie spotkam własnie takiego "umięjetnego" człowieka?

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Graj swoim stylem. Farm, poke'uj, a potem walka będzie tylko czystą formalnością dla Ciebie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Normalnie. Zależy jaką masz dywizję, bo jak dla mnie ma to dopiero znaczenie od ~ p3.

Jak tak Ci to przeszkadza, to znajdź kogoś osobę grającą dobrze supportem.

Opublikowano

Oo ja mam odwrotnie xD

Gram supportem a mam lipnego adc, 0 pozycjonowania, 40 farmy w 10 minucie, płacze za zabranym kilem, idzie afk jak ktoś kila zabierze xdd

A co do porad, skup się na farmie na początku nwm. w jakiej lidze jesteś ale 50% nie umiesz farmic :D

Jak masz wolną linie, to pinguj supportowi, zeby poszedł pomóc na mida, jakiegoś ganka zrobic xD

Opublikowano

Jak już musisz grać ad carry role [serdecznie odradzam z całego serca] solo, to polecam:

- Lucian

ten champion jest unbalanced,  jest to najlepszy marksman, nawet jak support robi błędy (wtedy dostaje focus) to możesz bardzo łatwo te błędy wykorzystać na swoją korzysc, generalnie najsilniejszy marksman w tej grze

- Ezreal

nawet jak support nic nie ogarnia w najgorszym wypadku będziesz 0:0.

- Caitlyn

jak wyżej

Opublikowano

Graj tak długo, aż znajdziesz spoko typa. Mainuje adc od sezonu 2 i te supporty mają coraz większe niedojebanie mózgowe co sezon. Znajdź premade, lub się trudź. 

Troszkę offtop, ale wczoraj pierwszy raz enemy support poszedł roamować i przez to enemy adc był tyrany jak szmata. Po tym incydencie się skapnąłem, czemu przegrałem ponad 40 gier... Czemu moje supporty roamują i zostawiają mnie samego a nawet nie zabiją :( 

Opublikowano

Większość supportów jest tak żałosna, że jedyne co robi, to kręcenie się za adc. Trzeba przywyknąć, farmić i czekać na junglera.

Opublikowano

Cóż, miałem kolege który mnie suppował, ale po odbębnieniu 500 gier braumem w tym sezonie troszke się mu to znudziło xD

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...